Svjetsko prvenstvo u rukometu

Srpski izbornik nakon debakla na SP-u igrače optužio da su kukavice

Foto: EPA

Sve o Svjetskom prvenstvu pratite na Indexovoj temi klikom ovdje.

SRBIJA je u 3. kolu skupine A rukometnog Svjetskog prvenstva izgubila od Brazila 22:24 i nakon drugog poraza u tri utakmice ima jako male šanse za prolazak dalje. Da bi to uspjela, mora pobijediti Koreju i domaćina Njemačku. 

Ali s obzirom na to u kakvom su stanju njeni igrači i što o njima misli izbornik Nenad Peruničić, Srbija se nema čemu nadati. 

Protiv Brazila je Srbija gubila gotovo cijelu utakmicu. U završnici je došla na gol zaostatka, ali tada čini niz pogrešaka i gubi priliku za osvajanje bodova.

U drugom dijelu, kod 20:16 za Brazil, srpski izbornik pozvao je minutu odmora. Bio je bijesan jer njegova momčad nekoliko minuta nije mogla zabiti gol.

"Sram vas bilo! Igrate alibi rukomet. Ti, ti, ti... Svi igrate alibi rukomet, dajete loptu djetetu od 18 godina. Pa ovako i moja baba može igrati", poručio im je bijesni Peruničić.

Nakon utakmice proslavljeni srpski rukometaš nije se nimalo smirio:

"Zatečen sam mentalnom blokadom ovih momaka, koji nemaju nimalo vjere u sebe. Zato su napravili neograničen broj tehničkih grešaka. Naprosto je nevjerojatno da smo u posljednja dva meča imali po više od 35 grešaka. Te stvari ne možemo učiti u reprezentaciji, već se one uče puno ranije. Nije tu ni problem fizičke prirode. Očito igrači vuku neku vrstu traume."

Govoreći o svojim igračima često je koristio riječ "strah":

"Prihvaćam odgovornost za neuspjeh, ali ne mogu promijeniti glavu igrača, njihov strah. Nemaju odgovornosti, kada je važno, oni se pogube. Sada, kada su male šanse da se domognemo drugog kruga, kao da su se riješili tereta. Međutim, to je stvar njihovog karaktera i mentaliteta. Trebaju se zapitati zašto nemaju veću ulogu u klubovima i zbog čega se boje preuzeti odgovornost."

Istaknuo je zašto je tijekom meča poludio na igrače jer "daju lopte djetetu od 18 godina":

"Jako me je zaboljelo što smo malog Milića ostavili da rješava na kraju, a nitko nije došao da mu pomogne. To je taj strah o kojem pričam jer igrači se sakrivaju po terenu. Ti momci ne vjeruju u sebe."

Danas Srbiju od 18 sati čeka Koreja.

"Želim da momci pokažu zbog čega su u reprezentaciji, u suprotnom u igru će ući netko drugi. Jer teren je surov i on je jedini pokazatelj kvalitete", poručio je Peruničić.

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više