Srpski izbornik pozvao svog "Niku"

ILIJA PETKOVIĆ je u sastav reprezentacije Srbije i Crne Gore za Svjetsko Prvenstvo pozvao svog sina Dušana nakon što se Mirko Vučinić ozlijedio igrajući za mladu reprezentaciju SiCG na Europskom prvenstvu u Portugalu

Selektor je tako odlučio umjesto "čistog" napadača Vučinića pozvati veznog igrača, koji je usput i njegov sin. Dušan će se tati i suigračima pridružiti na pripremama u Austriji.

Vučinić, jedan od najboljih mladih europskih napadača, ozlijedio  je lijevo koljeno na prvoj utakmici U-21 reprezentacije na prvenstvu Europe protiv Njemačke. Kako se procjenjuje da će mu za oporavak trebati najmanje dva tjedna, Ilija Pantelić je nakon par dana razmišljanja odlučio pozvati zamjenu, svog sina Dušana Petkovića, koji će do početka SP-a napuniti 32 godine.

Petković mlađi je u karijeri igrao, sa ne baš velikim uspjehom, za Wolfsburg, Nuernberg i Spartak iz Moskve. Na početku ove sezone je bio bez angažmana, ali je ipak pronašao klub: OFK Beograd, za koji je igrao i kao junior.

Ljubitelji nogometa u "komšiluku" su, najblaže rečeno, konsternirani ovakvim potezom Petkovića, koji je svog sina pretpostavio Marku Panteliću, napadaču berlinske Herthe i Veljku Paunoviću iz Getafea, koji su odigrali odličnu sezonu i još jednom Petkoviću, ali ne Ilijinom sinu, nego Dejanu "Rambu" Petkoviću.

Z.A.

Pročitajte više