LIGE PETICE

Srpski junak najteže lige: Promašio penal u 89., pa zabio za važnu pobjedu u 94.

Foto: Gulliver / Getty Images

ALEKSANDAR MITROVIĆ, kojeg zbog nevjerojatnih 46 kola regularnog dijela te još doigravanja za plasman u Premier League zovu i najtežom ligom na svijetu, briljira u Championshipu.

Srpski napadač Fulhama je u toj iscrpljujućoj ligi postigao gotovo pola golova svoje momčadi (23/49) i zahvaljujući najboljem strijelcu Championshipa, Cottagersi su na trećem mjestu. Ono jamči doigravanje za Premiership, a nije im neuhvatljivo ni drugo, s kojeg bi izravno otišli u najbogatiju nacionalnu ligu na svijetu.

Ako se Fulham i Mitrović uspiju vratiti među englesku elitu, s posebnim ponosom sjećat će se pobjede 1:0 u 35. kolu protiv Swanseaja, konkurenta u borbi za prvu ligu.

Mitrović je u 89. minuti, pri rezultatu 0:0 pucao penal, ali je golman gostiju Freddie Woodman obranio njegov udarac. Slijedila je sudačka nadoknada i na njenom kraju, u zadnjem napadu, Aboubakar Kamara centrira, a Mitrović visoko skače i glavom zakucava za pobjedu.

Naravno, Craven Cottage je u deliriju slavio kasni gol za važan trijumf. 

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više