Srpski kapetan naslijedio Šarića: Izabran za najboljeg izvan NBA

Foto: Hina

AMERI sve glasnije zovu Miloša Teodosića u NBA ligu, oduševio ih je na Olimpijskim igrama u Riju po tko zna koji put i smatraju kako mu je vrijeme za dolazak preko bare. Košarkaš CSKA napravio je u Europi sve što je mogao, a to je primijetila i struka u SAD-u, treneri NBA klubova u godišnjoj anketi izabrali su ga za najboljeg košarkaša izvan NBA, te smatraju kako prije kraja karijere mora barem isprobati američke parkete.

Za Teodosića je glasalo 53.6 posto glasača, vrlo uvjerljivo pobijedio je Sergija Lulla (28.6) i Nanda De Koloa (14.3), te legendu Olympiakosa, Vassilisa Spanoulisa, koji je dobio tek nešto više od četiri posto.

Prošle godine ovo je laskavo priznanje dobio Dario Šarić i uskoro će debitirati u službenoj NBA utakmici. Je li realno iduće sezone očekivati Teodosića u dresu NBA velikana?

U anketnom upitniku NBA treneri glasali su i za najboljeg internacionalca u američkoj košarci, najviše glasova dobio je Giannis Antetokounmpo 
iz Milwaukeeja, slijede ga Marc Gasol iz Memphisa, Dallasov Dirk Nowitzki, Kristaps Porzingis iz New Yorka i veteran Pau Gasol iz San Antonia.

Pročitajte više