Srpski košarkaš rodom iz Vukovara: "Srbi, evo za koga ste ustvari navijali"

Foto: Getty Images / Guliver Image

NEZAPAMĆENI doček hrvatske nogometne reprezentacije u Zagrebu nakon osvajanja srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nije promaknuo ni srpskoj javnosti. Pojavljivanje Marka Perkovića Thompsona i njegove pjesme razbjesnjeli su Srbe, a i izjava izbornika Zlatka Dalića da uspjeh posvećuje braniteljima također im nije dobro sjela.

> Srbi usporedili Đokovića i Hrvatsku: "Kada spojite hrvatska i srpska krvna zrnca, dobijete genijalce"

Tako se putem Twittera javio košarkaš Milan Mačvan, koji je 1989. godine rođen u Vukovaru, ali je zbog rata sa svojom obitelji morao napustiti grad.

"Bojim se da su mnogi koji su navijali za fudbalsku ili nogometnu reprezentaciju (kako god) u stvari navijali za branitelje i šahovnicu (protiv kojih naravno nemam ništa, jer sam tamo i rođen) ali da barem ne prelazimo neke granice u ljubavi koje su davno postavljene", napisao je Mačvan, a prenijeli su srpski mediji.

Zanimljivo, Mačvan je ranije otkrio kako je košarku počeo trenirati zbog Aleksandra Đorđevića i njegove trice protiv Hrvatske u posljednjim sekundama.

"Počeo sam ranije trenirati košarku u Vukovaru, onda kad je Sale dao onu trojku. Koju trojku, onu iz 1992. ili 1997? Onu važniju za nas Srbe iz Vukovara", odgovorio je tada Mačvan. 

Pročitajte više