KORONAVIRUS U SPORTU

Srpski košarkaš pobjegao je iz žarišta koronavirusa i ispričao svoju priču

Foto: EPA

IGRAČI milanske Olimpije, četvrte momčadi košarkaške Serie A, pobjegli su iz jednog od svjetskih žarišta koronavirusa u domovine i trenutno su u izolaciji.

Srpski košarkaš Nemanja Nedović je provodi uz filmove, kućni trening i ljubimce, a upravo je on bio među prvima koji su upozoravali da se sva natjecanja trebaju zaustaviti. 

"Sjećam se da u početku to nije bilo nešto ozbiljno. Moja Mina, koja je paničar, rekla je da je to kaos i da će ostati u Beogradu. Kad sam sletio u Milano, vidio sam da stjuardese stavljaju maske na lice. Prošlo mi je kroz glavu da stvari nisu tako ozbiljne, ali sam brzo promijenio mišljenje jer su svi kod nas govorili da to nije ništa strašno i da će proći. A onda se sve promijenilo u dan ili dva. Bio je to vikend oko Tjedna mode u Milanu. Broj zaraženih je počeo strahovito rasti. Sad vidim da Mina nije bila paničar, već oprezna", rekao je Nedović za RTS pa dodao:

"Na granici su mi uzeli podatke i dali broj telefona na koji da se javim. Rečeno mi je kako se treba ponašati. Svi moramo poštovati upute, tako da sam ja sada u stanu. Trudim se zaokupiti i raditi razne stvari. Baš prethodnih dana sam gledao neke utakmice Lakersa od prije skoro 20 godina... I Kobea Bryanta koji mi je bio idol."

Olimpijske igre još uvijek nisu otkazane ili odgođene zbog koronavirusa, a Nedović u ovom trenutku ne razmišlja o tome hoće li ili neće imati posla ovog ljeta. 

"Ne razmišljam sada o tome, vidim samo da postoji mogućnost da se otkažu kvalifikacijski turniri i da se ide po plasmanu na FIBA rang-listi. Ne znam, zaista. Bio sam 2016. na Igrama u Riju i bilo nam je fenomenalno. Odlična smo grupa, sjajno se slažemo i držali smo se tamo zajedno. Nismo nešto provodili vrijeme s drugim sportašima, mislim na sportaše iz drugih zemalja, već uglavnom s našima, a i bili smo koncentrirani na svoj cilj, što je i normalno... Stvarno volim provoditi vrijeme i igrati s tim momcima", zaključio je srpski košarkaš. 

Pročitajte više