košarka

Srpski mediji: Pritisak navijača Partizana na Hezonju nije uspio

Foto: Profimedia

MARIO HEZONJA (27) je prije deset godina po povratku s U17 SP-a s broncom za Hrvatsku izjavio: "Čitao sam da me Dule Vujošević želi, ali i Barcelona, klubovi iz Grčke, Turske. Partizan mi je najdraži od tih klubova, čak i od Cibone. Takve navijače nema nitko. Kad dođu, daješ 300 posto, a zna se da su najbolji na Balkanu i šire u radu s igračima. Bio bi to dobar potez za mene.

Hezonja je kao tinejdžer slavio Partizan i Srbe

Vjerojatno bi mi neki u Hrvatskoj zamjerili odlazak u Srbiju, ali to me zaista ne zanima. Tu nas svi otpisuju, misle da znaju sve, a ne znaju ništa. Svi smo mi isti, ljudi od krvi i mesa. Ne znam ni jednog Srbina koji je divljak, svi su odlični ljudi."

Od tada je prošlo puno vremena, a navijači srpskog velikana nisu to zaboravili Hezonji. On je u međuvremenu nanizao Barcelonu, Orlando, Knickse, Portland, Panathinaikos i Uniks. Partizanovci su barem u jednom pogledu jedva dočekali sankcije Putinovoj Rusiji, pa tako i njenim klubovima kojima je Euroliga izbacila i Uniks, te egzodus stranih sportaša iz tamošnjih klubova.

Partizanovci nisu zaboravili lijepe riječi i krenuli su u akciju

Nadali su se da će to usmjeriti Hezonju da konačno ispuni svoj san i zaigra za Partizan te su u tu svrhu pokrenuli akciju na društvenim mrežama kako bi ga privoljeli na dolazak. Ta njihova akcija izazvala je veliku pažnju srpskih medija.

Međutim, Uniks je objavio priopćenje koje je ubilo nadu navijačima Partizana i koje prenose vodeći mediji u Srbiji: "Trenutno se trenažni proces odvija potpuno normalno. Momčad nastavlja s pripremama za prvenstvene utakmice pod vodstvom stručnog stožera na čelu s Velimirom Perasovićem. Pored ruskih košarkaša u momčadi ostaju Hezonja, Jekiri i Mayo. Ostatak inozemnih igrača je napustio klub, a prvoj momčadi priključit će se najbolji iz mlade ekipe."

Okrnjeni Uniks, ali s hrvatskim trenerom i igračkom zvijezdom, do kraja sezone igrat će isključivo u VTB ligi, koja će također biti oslabljena nakon istupanja estonskog Kaleva i poljske Zjelone Gore.

Pročitajte više