regija

Srpski mediji: Srbija je ukrala Hrvatskoj Dinamovo dijete

Screenshot

GIULIO ĐEKIĆ, zvani Đuro, mladi (15) je Srbin iz Hrvatske i desni bočni kadetske momčadi Lokomotive koji je odabrao reprezentaciju Srbije.

Srbi osvajanje mladog Đure prikazuju kao veliku pobjedu

Srpski mediji su odluci Đekićeve obitelji da im sin zaigra za Srbiju dali veliki prostor. To što je Đuro odabrao kadetsku reprezentaciju Srbije ističu kao značajnu pobjedu njihove reprezentacije i nogometnog saveza nad hrvatskim.

Mali dinamovac živio je na relaciji Gračac - Zagreb

Đekić je rođen u Zagrebu i odrastao u Gračacu, gdje je u tamošnjem klubu Velebit počeo igrati nogomet. Već kao sedmogodišnjak postao je igrač Dinama i prvih godinu dana u klubu provodio na relaciji Zagreb-Gračac. Do četvrtka je bio u Gračacu, kada bi odlazio igrati turnire za Dinamo. 

Nakon osam godina otišao je iz Dinama u Lokomotivu

Ubrzo se cijela obitelj Đekić preselila u Zagreb kako bi bili na raspolaganju njihovom dinamovcu. Đuro je osam godina, sve do prošle godine, bio u Dinamovoj omladinskoj školi, kada je, nezadovoljan time što ne dobiva priliku, prešao u Lokomotivu. Tamo se sjajno snašao. Svi u klubu su ga odlično prihvatili, a on se preporodio na Kajzerici, prenose srpski mediji dojmove Đurinog oca Gorana. 

Srbija ga je primijetila na turniru u Osijeku

Talentiranog tinejdžera srpski skauti primijetili su na turniru u Osijeku. Prvi kontakt s njegovom obitelji uspostavili su u veljači ove godine, da bi ga prošlog mjeseca pozvali u kamp reprezentacije Srbije u Staroj Pazovi. Đekić je tamo proveo četiri dana, za U-17 selekciju Srbije odigrao dvije trening-utakmice i ostavio dobar dojam.

Đurin otac: Srpski izbornik me zove, a iz HNS-a me nije zvao nitko

Mozzartsport navodi da je Goran Đekić rekao da ga je Mirko Bunjevčević, izbornik srpske kadetske reprezentacije, nazvao i rekao da će i dalje pratiti njegovog sina, kao i da ga iz HNS-a nitko nije zvao. 

Pročitajte više