Srpski navijači iz Genove deportirani u Srbiju

IVAN BOGDANOV, srpski navijač kojeg su mediji i talijanske vlasti proglasile vođom nereda na utakmici Italija i Srbije u Genovi, otpušten je iz zatvora i deportiran u Srbiju.

Bogdanov je postao simbol orkestriranih navijačkih nereda koji su spriječili da se u Genovi održi utakmica kvalifikacija za Euro 2012. godine. Riječ je o susretu 4. kola skupine C koji se trebao odigrati 12. listopada, a koji je prekinut zbog divljanja srpskih huligana već u sedmoj minuti susreta. Podsjećamo, tada su srpski huligani s tribina kišom petardi i baklji bombardirali teren. Škotski sudac utakmice Craig Thomson procijenio je da je nastavak utakmice prerizičan za zdravlje nogometaša i svojih suradnika na travnjaku, te je ona prekinuta. Zbog navijačkih je ispada utakmica i prvotno kasnila, te je započela s 40-minutnom odgodom.

Dotični Bogdanov je 8. ožujka 2011. godine osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine i tri mjeseca. U "paketu" s njime put Srbije će i Nikola Kličković kojem je sud odredio tri godine zatovra, dok su Danijel Janjić i Srđan Jovetić dobili dvije godine i osam mjeseci, odnosno, dvije godine i šest mjeseci. Srpski mediji pišu kako su vlasti odlučile Bogdanovu odrediti pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Pročitajte više