Srpski nogometaš koji je bio mrtav nekoliko minuta nastavit će karijeru

Foto: Screenshot

PRIJE samo pet dana na utakmici između Cordobe i Racing Ferrola skoro je došlo do tragedije. Nakon samo deset minuta igre prekinuta je utakmica u španjolskoj trećoj ligi nakon što se 25-godišnji Dragiša Gudelj, brat srpskog reprezentativca Nemanje, srušio na travnjak i ostao bez svijesti, ali i bez pulsa. Danas se o svemu s dobrim vijestima javila Cordoba.

Gudelj će nastaviti karijeru nakon što će mu ugrade defibrilator, elektronički uređaj sličan elektrostimulatoru srca koji se ugrađuje ispod kože pacijenta. Ugradbeni kardioverter-defibrilator dobio je i Christian Eriksen nakon što je na startu prošlog Europskog prvenstva doživio srčani udar. Danskom reprezentativcu liječnici su brzom intervencijom spasili život, a sad je ponovno aktivan u Manchester Unitedu i reprezentaciji.

Bio je bez pulsa pet minuta

Na stadionu je u trenutku Gudeljevog pada zavladao muk, igrači su se uhvatili za glavu, a liječnici su brzo uletjeli u teren. Odmah im je bilo jasno o čemu se radi te su krenuli s reanimacijom, dok su njegovi suigrači uplakani promatrali što se događa .

Ipak, nakon nekoliko trenutaka uspjeli su ga oživjeti te je odmah prevezen u obližnju bolnicu. Liječnik Jose Bretones, koji ga je oživio, ovako je sve opisao: 

"Da mu se ovo dogodilo u nekoj drugoj situaciji, možda danas ne bismo pričali o ovakvom raspletu. Nije imao puls pet minuta, činilo se kao čitava vječnost. Masaža i reanimacija su počele njegov spas, a s dva trzaja defibrilatorom smo ga uspjeli vratiti u život."

 

Pročitajte više