Srpski portal: Da, ljubomorni smo na Hrvate

HRVATSKA je apsolutni hit grupne faze Eure. Igračima Ante Čačića ''kapu skidaju'' gotovo svi najugledniji nogometni novinari širom Europe, od francuskog L'Equipea do britanskog Guardiana, a partije Ivana Perišića i društva s velikom se pažnjom prate i u regiji.
 
Tako srpski Telegraf sa sjetom piše o uspjesima hrvatske reprezentacije, priznajući kako su srpski ljubitelji nogometa ljubomorni na ono što Hrvatska radi u Francuskoj.
 
''Onda vidimo kako to izgleda kod onih koji ne mare puno za to tko igra za reprezentaciju, već kako igra. Koji protiv sebe imaju dobar dio navijača, medije, ali… Igraju i pobjeđuju poznatije, ali ne i bolje od sebe'', piše Telegraf.
 
''Ako Srbin laže, Facebook ne laže''
 
''Da, govorimo o Hrvatima. Ako Srbin laže, Facebook ne laže. Već i letimičan pogled na profile svojih prijatelja odaje jasnu sliku – ljubomorni smo na Hrvate. U redu, pojedinci su navijali za ove iz Splita i za prekid utakmice, ali i oni danas skidaju kapu pred Vatrenima. Ljubomorni smo i to je jedina istina. Na igru, na navijanje, na činjenicu da ih ima 15-20 tisuća gdje god da igrali, na to da se u hrvatskoj reprezentaciji nitko ne svađa oko pjevanja himne, na to što… Ako Hrvati ovako igraju s nestalim duhom i gomilom problema, što bi tek napravili nesretnim Španjolcima da imaju patriotski naboj generacije Ladića, Prosinečkog i Bobana.

''Srbi bi ovih dana voljeli biti Hrvati''
 
Ponavljamo, za srpske navijače ova generacija Hrvatske, koju predvode Modrić, Ćorluka i Srna (kojeg su tjerali iz reprezentacije odmah po završetku SP-a u Brazilu), primjer su onih za koje bi većina u Beogradu, Novom Sadu ili Čačku odmah potpisala da budu članovima ''Orlova'' ako će ginuti i biti puni optimizma kao što igraju u hrvatskom dresu'', piše novinar Telegrafa i zaključuje:
 
''Bez pretjerivanja, Srbi bi ovih nogometnih dana voljeli biti Hrvati. Zato, nemojte zamjerati prijateljima i kolegama ako se na Facebooku i Twitteru sve učestalije dive Modriću, Subašiću, Kaliniću i navijaju za njih do kraja Eura.''
 

Pročitajte više