Srpski tisak: Hrvatska mora pasti

"KADA sa jedne strane terena imate hrvatsku ekipu, a sa druge našu, u jednu stvar možete biti sigurni: njima, Hrvatima, pobjeda znači više od bilo čega na svetu."

Tim je riječima srpski Glas javnosti započeo najavu današnje utakmice između mladih reprezentacija Hrvatske i SiCG, ujedno i prve utakmice na EP-u za mlade koje danas počinje u Njemačkoj.

Glas javnosti naglašava kako za igrače iz "lepe njihove" ova utakmica ima dvostruku težinu - sportsku i političku.

Reprezentativac SCG Dejan Milovanović, inače igrač Crvene Zvezde, izjavio je kako njegova momčad jednako toliko želi pobjedu kao i hrvatska reprezentacija, te kako "žive za pobjedu".

"Samim plasmanom na finalni turnir dokazali smo da ova generacija vrijedi. Ali, ne namjeravamo se zadovoljiti postignutim. Idealnu priliku da demonstriramo svoju snagu imamo protiv susjeda. Svi živimo za pobjedu koja bi nam presudno učvrstila samopouzdanje prije sljedećih iskušenja." - izjavio je Milovanović za Glas javnosti.

List dodaje kako će stadion u Oberhausenu bez sumnje biti ispunjen do zadnjeg mjesta, budući da u Njemačkoj živi puno hrvatskih i srpskih iseljenika, što će susret učiniti posebno atraktivnim.

Samo prva tri mjesta s EP-a vode na Olimpijske igre u Ateni, a kako analitičari među favorite za osvajanje EP-a uvrštavaju i hrvatsku i srpsku reprezentaciju, očito je da se radi o izuzetno važnoj utakmici za obje momčadi.

Pročitajte više