Srpsko čudo od djeteta spasilo Bayern: "Tko god bio novi trener, on će biti glavni"

Foto: Profimedia

ALEKSANDAR PAVLOVIĆ, mladi (19) defenzivni veznjak Bayerna, briljirao je za pobjedu nad Lazijom (3:0) kojom je u uzvratu osmine finala Lige prvaka nadoknađen poraz 0:1 iz prve utakmice. Pavlović je i inače sjajan ove sezone te u Bundesligi ima po dva gola i asistencije iako je samo osam puta bio starter. Sada je odigrao praktički perfektnu partiju u Ligi prvaka, i to u meču koji je Bayern morao uvjerljivo dobiti. Posebnu težinu Pavlovićevom sjajnom meču daje to što mu je ovo bio prvi put da je starter u najjačem natjecanju. 

Nerealne brojke za klinca koji je prvi put starter u Ligi prvaka

Odigrao je svih 90 minuta, i to tako da je pojeo suparnički vezni red. Imao je 97 dodira s loptom te čak 94 posto točnih dodavanja od 83 pokušaja. Od 7 dugih lopti 5 mu je bilo preciznih. U defenzivi je također bio spektakularan. Imao je po dva presretanja, blokirana šuta i očišćene lopte. Bayernovi navijači masovno šeraju Pavlovićeve brojke protiv Lazija uz napomene: "Nerealne brojke za tek 19-godišnjaka, i to u ključnoj utakmici Lige prvaka."

Slave ga novinari, suigrači i navijači Elfa

Novinar Zach Lowy piše: "Tko god bude novi menadžer Bayerna, Aleksandar Pavlović će mu biti ključni igrač. Nevjerojatno nadaren veznjak ne prestaje raditi, ekspresno reagira na opasne situacije i fantastičnim dodavanjima je pomogao otvoriti obranu Lazija."

Joshua Kimmich oduševljen je 10 godina mlađim suigračem: "Vidite koliko taj dečko uživa na terenu i da želi svaku loptu. Jako sam sretan što mu se ovako razvija karijera. Uživam igrati s njim." 

Pavlović je očarao i navijače Njemačke. Oni na društvenim mrežama poručuju izborniku: "Julian Nagelsmann ga naprosto mora pozvati za utakmice u ožujku. On je najbolji veznjak Bayerna."

Za njega se bore Njemačka i Srbija

Ovo je važno jer za Pavlovića se bore Njemačka i Srbija, a obje strane imaju svoje adute. Mladić je rođen u Münchenu te igra za mladu reprezentaciju Njemačke, ali su mu roditelji Srbi. Delegacija Nogometnog saveza Srbije za vikend je u Münchenu posjetila igračeve roditelje te ih uvjeravala da njihov sin treba odabrati seniorsku reprezentaciju domovine majke i oca. Srpski mediji pišu da će Aleksandar Pavlović nakon Eura odabrati za koju će seniorsku reprezentaciju igrati. 

Pročitajte više