St. Jakob-Halle postaje Roger Federer Arena!

DVORANA St. Jakob-Halle u Baselu, rodnom gradu Rogera Federera, bit će nakon planirane renovacije preimenovana i nazvana prema pobjedniku Roland Garrosa i osvajaču 14 Grand Slam naslova.

Gradski oci Basela razmišljali su na koji način nagraditi po mnogima najvećeg tenisača svih vremena, te su odlučili dvoranu u kojoj se igra ATP turnir u njihovu gradu nazvati Federerovim imenom. Federer je u prethodne tri godine redovito osvajao turnir u Baselu, koji je ove godine na rasporedu od 2. do 8. studenog.

Inače, hvalospjevima na račun "čarobnjaka iz Basela" pridružio se i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Jacques Rogge.

"Federer je najbolji igrač svih vremena, njegovo postignuće je jedinstveno. Nadam se da će nastupiti na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu", izjavio je Rogge. Teniski turnir na Igrama u Londonu održat će se u Wimbledonu.

ŠVICARAC Roger Federer još nije odlučio hoće li na ATP turniru u njemačkom Halleu braniti naslov pobjednika, budući da ga je trijumf na Roland Garrosu "emotivno iscijedio".

Frank Hofen, glasnogovornik turnira u Halleu, koji se igra na travnatoj podlozi, javlja da će Federer odluku o nastupu donijeti tek u utorak. Organizatori su do ovog saznanja stigli nakon kontakta s menadžerom švicarskog tenisača Tonyjem Godsickom.

"Federer se emotivno ispraznio na Roland Garrosu. Odluku o nastupu u Halleu donijet će tek u utorak, nakon povratka u Švicarsku", izjavio je Hofen.

Federer je turnir u Halleu osvojio pet puta u zadnjih šest godina. Trijumfirao je četiri puta u nizu, od 2003. do 2006. godine, a prošle godine je u finalu pobijedio Nijemca Philippa Kohlschreibera. Prije dvije godine propustio je nastup na ovom turniru.

Federer: Ja sam najveći favorit u Wimbledonu

ŠVICARAC Roger Federer nakon osvajanja Roland Garrosa smatra da je najveći favorit i za krunu u Wimbledonu, turniru na kojem je od 2003. do 2007. godine osvojio pet uzastopnih naslova pobjednika.

"Bio bi doista veliki uspjeh u istoj godini osvojiti Roland Garros i Wimbledon. Bit ću najveći favorit u All England Clubu. Ne bih želio omalovažiti konkurenciju, ali ja imam igru, mentalitet i iskustvo za osvajanje Wimbledona, ne samo ove godine, već i ubuduće. No, zasad se koncentriram samo na ovogodišnji turnir", poručio je Federer.

Svom najvećem rivalu, Španjolcu Rafaelu Nadalu, poželio je što brži oporavak. Nadal je, podsjećamo, zbog bolova u desnom koljenu otkazao nastup u londonskom Queen's Clubu, a špekulira se da je upitan i njegova obrana naslova pobjednika u Wimbledonu.

"Želim mu sve najbolje, doista ne bih volio da izostane s wimbledonskog turnira. Moram priznati da me je iznenadilo što je otkazao Queen's Club budući da mi je u Parizu izgledao dobro i nije nosio zaštitu za koljeno. Ili se meni samo činilo da je dobro.

Na kraju, kaže da nije bilo lude proslave naslova u Parizu: "Proslavio sam uz šampanjac, glazbu i dobru večeru."

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više