Jeličić: Žalosno je da danas svi u Hrvatskoj navijaju za Rijeku

Screenshot: HRT

JOŠKO JELIČIĆ, nekadašnji sjajni veznjak Hajduka i Dinama, danas je stručni komentator HRT-a čija se analiza u emisiji "Stadion" itekako cijeni.
 
Jeličić svojim britkim i stručnim opservacijama uglavnom ne štedi nikoga, a veliku pažnju javnosti izazvao je njegov komentar na Facebooku nakon skandala u završnici utakmice između Cibalije i Dinama u Vinkovcima.
 
Podsjećamo, osječki sudac Damir Batinić u 89. minuti, pri rezultatu 1:1, svirao je penal nakon duela Žderića i Soudanija, među kojima nije bilo nikakva kontakta. 
 
Dinamo je iz nepostojećeg penala slavio 2:1 i nastavio je utrku za Rijekom, a nogometna javnost u Hrvatskoj podigla se na noge u osudi lakrdije kojoj je svjedočila u Vinkovcima. Čak je i šef hrvatskih sudaca Ante Kulušić priznao da nije bilo govora o kaznenom udarcu, a što misle o načinu na koji je Dinamo uzeo tri boda u Vinkovcima najbolje su pokazali BBB-i. Igrači Dinama su nakon utakmice došli pred tribinu na kojoj su bili Boysi i razdragani su im bacili dresove, ali oni su im te majice vratili.
 
Na svom Facebook profilu Joško Jeličić dao je brutalni, ali iskreni komentar na viđeno:
"Sramim se što sam u bilo kojem obliku dio ovoga što se zove HNL😡👎😢", napisao je Jeličić nakon utakmice.
 
Stoga smo sa zanimanjem čekali što će Jeličić kazati dan nakon utakmice, kad su se emocije donekle slegle, a zanimao nas je i pravorijek Matea Beusana na suđenje Damira Batinića.
 
''Pametniji smo dan poslije da bismo donijeli zaključke koji bi trebali pomoći da se stvari u hrvatskom nogometu očiste'', odmah na početku emisije je rekao Jeličić, a onde je riječ dobio Beusan:
 
''Nemam što komentirati. Čak je i Kulušić jučer rekao da je sudac pogriješio. Sudac je udaljen deset metara i možda je sudio po intuiciji, ali nikad se ne svira nešto u što nisi siguran'', komentirao je Beusan.
 
Jeličić je nastavio:
 
''Nema smisla izdvajati neke pojedinačne situacije. Uvjeren sam da nijedan navijač Hajduka, Dinama, Slavena ne želi pobjeđivati na ovaj način. Boysi su pokazali najbolje što misle o tome. Cijeli hrvatski nogomet iz temelja se treba transformirati. Žao mi je i Dinama, jer jasno znam distancirati klub od onih koji ga vode. Žalosno je da svi koji prate nogomet navijaju za Rijeku. Ne radi Rijeke, nego jer žele da Dinamo ne bude prvak. To je tužno. Događat će se greške, u Engleskoj i Španjolskoj sudačke greške su moguće, ali ovdje je povjerenje u pitanju.''

S tim se slaže i Beusan:

''Povjerenje je nestalo. Nešto se pokušavalo s Kukićem, sad s Kulušićem, ali čini mi se da je bilo bolje prije. Apeliram na suce da budi koncentrirani. Brine me to da greške koje naši suci rade nisu male. Ne znam kako ćemo vratiti ugled u svijetu koji je nestao.''

Jeličić je u nastavku emisije kritizirao igru Dinama:

''U 90 minuta igre samo jedna šansa Olma. Dinamo nema igru, a to je s obzirom na kadar koji imaju u HNL-u nedopustivo.''

 

 

Pročitajte više