Stala trica, stala i Hrvatska: Potop protiv Argentine!

HRVASKA košarkaška reprezentacija pretrpila je težak poraz u trećoj utakmici olimpijskog turnira protiv Argentine. Olimpijski pobjednici slavili su sa čak 24 razlike 77:53.

No, problem je bio i obrana koja nije bila nalik onoj protiv Rusije i Australije. Ginobili je lako probijao, te igrao dva na dva, sa Nocionijem i Scolom. Isto tako, hrvatski košarkaši su izgubljeni u jurnjavi za Prigionijem i Ginobilijem puno prostora ostavljali na trici odakle skoro da nisu mogli promašiti Nocioni i Delfino.

Već u 15. minuti Argentina je imala 34:17, a ništa se nije mijenjalo niti u nastavku. Razlika je rasla, makar su mnogi najbolji Argentinci i tada već sjedili na klupi. Najveću razliku je Argentina imala tri minute prije kraja (74:44). 

Nitko dvoznamenkasti u hrvatskim redovima

Kod Hrvatske nitko nije uspio postići dvoznamenkasti broj poena. Marko Tomas je ubacio 9 uz 3 skoka. Banić je upisao 9 poena uz 6 skokova. Šest je ubacio Rozić, a po 5 Ukić, Barać i Kus.

Za dva poena je Hrvatska gađala 16:42 (38 posto), za tri poena 3-15 (20 posto), dok su slobodna bacanja gađali 12:17 (71 posto). 

U sastavu Argentine su najbolji bili Nocioni (18 poena, 8 skokova, 2-4 trica) i Delfino (15 poena, 6 skokova, 4-7 trica). Ginobili je ubacio 14 poena uz 8 asistencija.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u subotu (8.30 po hrvatskom vremenu). U 4. kolu je suparnik Litva.

Marko Petrak
Foto: AFP

Pročitajte više