Stanišić: Cijeli život sam autsajder. Juranović? Konkurencija smo, ali i dobri kolege

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine otvara u subotu na Poljudu, gdje će gostovati Wales. Na konferenciji za medije tri dana uoči utakmice bio je Josip Stanišić.

Konkurencija u Juranoviću?

Konkurencija smo si, ali smo i dobri kolege. Super se slažemo. Nema tu nikakve ljutnje. Znamo oboje da igramo kvalitetno i dosad smo pokazali da se nitko ne ljuti. Tu smo da pomažemo reprezentaciji, ne samo nama. Minutaža? Vidjet ćemo, bitno je da smo tu.

Wales?

Par igrača im se povuklo, ali to je šansa za druge da se pokažu. Neće biti ništa lakše protiv njih nego dosad. Sigurno smo favoriti, no moramo dati sve od sebe.

Dolazak Cancela u Bayern?

Uvijek imam samopouzdanja, ali ako zaredaš par dobrih utakmica, još se digneš. Kad sam čuo da će doći Cancelo, znao sam da će biti malo teže, ali i prije toga sam imao veliku konkurenciju. Nisam si neki prevelik stres napravio radi toga. Sretan sam što sam mogao igrati malo više. Igrali smo u drugoj formaciji, Pavard i Upamecano su dobili crvene, treba imati i malo sreće, ali mislim da sam dobro iskoristio priliku.

Lijepo je čuti pohvale Nagelsmanna...

Dosad sam uvijek bio samo jedna od opcija, a sada sam možda i malo više od toga. To mi je velika čast.

Je li teško svaki put se iznova dokazivati?

Nije lako, ali cijeli život sam praktički bio autsajder tako da sam već navikao na to. Normalno je da sam kao mladi igrač u velikom klubu u kojem je i velika konkurencija uglavnom rezervna opcija, no uvijek želiš više.

Pročitajte više