Stanišić: Htio sam Bayernu pokazati da je pogriješio kad me pustio

Foto: Profimedia

BAYER LEVERKUSEN je s 3:0 pobijedio Bayern u derbiju za vrh njemačke Bundeslige igranom u 21. kolu te tako nastavio svoj čudesan niz neporaženosti, koji je sada produljen na čak 31 utakmicu u svim natjecanjima. Prvi gol je djelo hrvatskog braniča Josipa Stanišića. Do pogotka je došao nakon što je na drugoj stativi dočekao jedan snažan centaršut s lijeve strane i zakucao pored nemoćnog Manuela Neuera.

Podsjetimo, Stanišić je u Leverkusenu na posudbi upravo iz Bayerna. Trener Thomas Tuchel zaključio je da za Stanišića nema mjesta u njegovoj momčadi pa je hrvatski branič ljetos preselio u Leverkusen do kraja ove sezone. Stanišić je nakon susreta dao izjave za njemačke medije. "Lijepa pobjeda, ali i čudna. Pogotovo zbog pogotka. Ne zabijam često i htio sam proslaviti, ali iz poštovanja nisam. Drago mi je što sam pomogao momčadi", rekao je Stanišić.

Stanišić: Ne zabijam često i htio sam proslaviti, ali iz poštovanja nisam

"Dozvolili smo im jako malo toga. Ne sjećam se situacije u kojoj smo baš bili pod pritiskom. Nismo bez veze trčali, ali smo pritiskali. Znali smo Bayernovu snagu i kako mogu igrati. Igrali smo brzo i pokušavali iskoristiti otvorene prostore. Tko god je na terenu, daje sve od sebe. Oni koji su na klupi, nisu ljutiti. Atmosfera je sjajna", dodao je hrvatski branič.

Bayer, i dalje neporažen u svim ovosezonskim natjecanjima, ima 55 bodova i predvodi njemačko prvenstvo. Bayern je drugi s pet bodova manje, dok treći Stuttgart i četvrta Borussia Dortmund imaju po 40 bodova. "Lijepo je, ali moramo ostati čvrsto na zemlji. Sezona je duga, razlika je samo pet bodova i još se uvijek svašta može dogoditi", dodao je Stanišić.

Stanišić se htio dokazati Bayernu

Tuchel je govorio i o Stanišiću, koji će se na kraju sezone vratiti u momčad Bayerna: "U Engleskoj postoji jedno lijepo pravilo da igrač kojeg posudiš nekome ne može igrati protiv tebe. Meni to ima smisla. To pravilo, nažalost, ne postoji u Njemačkoj."

Stanišića su također pitali o budućnosti. "Sada sam u Bayeru i dajem sve od sebe", izjavio je, pa odgovorio je li želio ljudima u Bayernu dokazati da su pogriješili kada su ga pustili: "Naravno da sam to htio dokazati, ali nisam stalno o tome razmišljao. Prije svega sam se želio dokazati samome sebi."

Pročitajte više