Stanišić je uzeo loptu na svojoj polovici. Slijedio je gol za nestvarni rekord

Screenshot: Twitter

BAYER LEVERKUSEN je kod West Hama obranio (1:1) prednost 2:0 iz prve četvrtfinalne utakmice Europa lige te tako nastavio lov na trostruku krunu, ali i postavio još jedan rekord u najboljoj sezoni u povijesti kluba.

Golom minutu prije kraja Leverkusen postao klub liga Petice s najduljim nizom nepobjedivosti u povijesti

Bayeru je naime ovo čak 44., rekordna utakmica zaredom bez poraza u svim natjecanjima, čime je srušio Juventus, koji je od svibnja 2011. do istog mjeseca iduće godine imao 43 utakmice bez poraza. Leverkusen je tako postao momčad liga Petice s najduljim nizom bez poraza u povijesti. U toj nevjerojatnoj seriji nanizao je 38 pobjeda i 6 remija.

No za rekord njemačke momčadi zasluge ima i njen Hrvat. Ukupni rezultat protiv West Hama, a samim tim i rekord koji je Bayer Leverkusen ostvario, čini se daleko lakše ostvarivim nego što je zapravo bio.

Naime, nakon što je Bayer na svom terenu dobio West Ham 2:0, Englezi su na uzvratu poveli 1:0 već u 13. minuti. Tako su prepolovili prednost suparnika te vodili sve do 89. minute. Naravno, tada su napadali tražeći gol kojim bi poništili prednost Leverkusena iz prve utakmice. Sve dakle do minutu prije kraja West Ham je imao u najmanju ruku utješnu pobjedu, a Bayer prvi poraz nakon 43 utakmice. 

Bayeru nije visio samo rekord, nego i prolazak u polufinale. Onda je Stanišić uzeo loptu na svojoj polovici

Ali, tada je Josip Stanišić duboko u svojoj polovici uzeo loptu te s njom u trku povukao 30-ak metara prema sredini. Onda je proslijedio do Jeremieja Frimponga. Ovaj je ušao u kazneni prostor te okružen suparnicima zabio gol za polufinale Europa lige i rekord nepobjedivosti kluba najjačih liga.

Osvojili su Bundesligu. Sada žele još njemački kup i Europa ligu

Stanišiću, koji je u Bayeru na posudbi iz Bayerna, ovo je četvrta asistencija sezone. Dodao je i jedan gol, upravo protiv Bayerna, kojim je Leverkusen krenuo prema prvom naslovu prvaka. Do njega je i došao prošlog vikenda. U igri je za još dva trofeja. U finalu njemačkog kupa čeka ga drugoligaš Kaiserslautern, dok ga u polufinalu Europa lige očekuju dvije utakmice protiv Rome.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ KAKO JE STANIŠIĆ NAMJESTIO GOL ZA POVIJESNI REKORD

Pročitajte više