Hrvatski nogometaši

Stanišić: Mislim da zaslužujem u Katar, a protiv Mbappea sam znao što moram raditi

Foto: Profimedia

HRVATSKI reprezentativac Josip Stanišić (22) u intervjuu za njemački Kicker govorio je o svojoj ulozi u Bayernu, hrvatskoj reprezentaciji, Svjetskom prvenstvu u Kataru, Luki Modriću i čuvanju Kyliana Mbappea. Stanišić je prošle sezone odigrao 17 utakmica za Bayern i pokazao se kao dobra zamjena za Benjamina Pavarda na desnom beku, no sada je na toj poziciji doveden i Noussair Mazraoui iz Ajaxa, pa se konkurencija zaoštrila.

"Ništa se nije promijenilo. U Bayernu uvijek postoji konkurencija, ne brinem se. Dat ću sve od sebe, čekati svoju šansu i iskoristiti je. Siguran sam da ću s obzirom na gust raspored dobiti svoju minutažu", rekao je Stanišić pa se osvrnuo na svoju sposobnost da igra na više pozicija:

"To je za mene velika prednost. Kao mladom igraču, pomaže mi što mogu igrati na više pozicija. Želim igrati što je više moguće, to mi je sada najbitnije, manje je bitno na kojoj ću točno poziciji igrati."

Stanišić otkrio kakav je Modrić i kako je čuvati Mbappea

Nijemce je zanimalo kakav je Luka Modrić. "Za sve nas Hrvate on je najbolji igrač svih vremena. Ostvarenje sna je igrati s njim u istoj ekipi. Vrlo je suosjećajan i drag čovjek. Daje mi savjete tijekom i nakon utakmica", rekao im je Stanišić, koji je odigrao briljantno u pobjedi Hrvatske 1:0 kod Francuske i zaustavio Kyliana Mbappea.

"Dobro je poznato koliko je Mbappe brz. Stoga ako ste branič, morate se dobro pozicionirati jer ga ne možete uhvatiti kad pobjegne. Pokušao sam ga braniti pametno i to je dobro funkcioniralo. Na treningu igram protiv brzih igrača poput Kingsleyja Comana. Znao sam što moram napraviti", objasnio je Stanišić.

Otkrio je i vidi li se među 26 Dalićevih izabranika za Svjetsko prvenstvo u Kataru. "Optimističan sam i vjerujem da ću biti ondje. No to ovisi i o meni i o tome koliko ću igrati u Bayernu. Zadnje dvije utakmice za Hrvatsku pokazale su mi da zaslužujem biti u Kataru", zaključio je.

Pročitajte više