Stanišić: Mnogi su mislili da je danas taj dan. Ovo je magičan trenutak

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Bayera, novi prvaci Bundeslige, prošli su u finale Europa lige i u nevjerojatnoj su završnici srušili rekord Benfice star 59 godina po neporaženosti u jednoj sezoni u svim natjecanjima. Nakon što je Bayer u prvoj utakmici u Rimu pobijedio Romu 2:0, u uzvratu u Leverkusenu završilo je 2:2. Roma je vodila 2:0 do samog kraja i činilo se da će se prekinuti nevjerojatan niz neporaženosti Bayera. Za Rimljane je oba gola zabio Paredes s bijele točke. Prvi u 43., a drugi u 66. minuti.

A onda ludilo u zadnjih 10 minuta. U 82. minuti autogol je za 1:2 postigao Mancini, a onda se u 97. ukazao Josip Stanišić koji je pogodio za 2:2. Stanišić je lijepo prošao po desnoj strani, ušao je u 16 metara, lažnjakom je prevario čuvara i lijevom nogom je pogodio u suprotni kut. Hrvatski reprezentativac je u igru ušao u 90. minuti. Bayer će za trofej igrati protiv Atalante koja je bila uvjerljiva protiv Marseillea (1:1 i 3:0).

Stanišić: Mnogi su mislili da je danas taj dan

Hrvatskom reprezentativcu ovo nije prvi put ove sezone da je zabio u 97. minuti neke utakmice jer je isto napravio protiv Borussije Dortmund u prvenstvu prije tri tjedna. Stanišić je nakon ulaska u finale Europa lige izjavio: "Za mene je neopisivo vidjeti sve te navijače i spoznati da smo u finalu. Nevjerojatno.

Ovo je bila stvarno jako teška utakmica od prve minute. Znali smo kako snažna momčad nam prijeti i da ništa nije gotovo nakon 2:0 u prvoj utakmici. Mnogi su mislili da je danas taj dan (kad ćemo izgubiti). No, vidjeli ste u očima naših igrača da svi žele u finale i izbjeći poraz. Sada nam je san postao stvarnost, sada smo u finalu."

Komentirao je svoj pogodak u zadnjim trenutcima utakmice: "Znao sam da su svi igrači umorni, pa sam pretpostavio da nemaju dovoljno snage da me zaustave. Imao sam samo jednu stvar na umu - šutirati u suprotni kut. Bio je to dobar gol, ali najvažnija i najljepša stvar bilo je slavlje s navijačima. Lijepo je vidjeti sretne suigrače na terenu, za mene je ovo magičan trenutak."

Na pitanje što čini Leverkusen toliko posebnim ove sezone da se čini da ne može nikako izgubiti utakmicu: "Teško je reći. Svi daju sve od sebe do zadnje minute. Vidite kako često zabijamo u završnici, dižemo se u posljednjim trenucima utakmice, to nije slučajno. Naravno da ti uvijek treba i malo sreće, ali sreća dolazi nakon odricanja i teškog rada. Najvažnije je da ovako nastavimo i da ne prestanemo vjerovati. Nitko nam neće dati trofej za nepobjedivost. Idemo u finale po pobjedu."

 

Pročitajte više