Stanišić: Sažalijevanje neće pomoći igračima Bayerna. To nitko ne želi

Foto: Profimedia

BAYERN je u ljeto 2023. poslao hrvatskog bočnog braniča Josipa Stanišića (24) na posudbu u Bayer, a on sada sa sastavom iz Leverkusena ide prema naslovu u Bundesligi. Brojni nogometni stručnjaci preispitivali su tu odluku Bayerna te se pisalo da ga je minhenski klub želio vratiti u zimskom prijelaznom roku. Međutim, to nije bilo moguće jer te stavke nije bilo u ugovoru.

Stanišić je tako ove sezone pod hit-trenerom Xabijem Alonsom upisao 28 nastupa, jedan gol i tri asistencije. Jedini pogodak postigao je 10. veljače u 21. kolu Bundeslige, kada je Bayer deklasirao upravo Bayern (3:0), klub s kojim Stanišić još uvijek ima ugovor i u koji bi se trebao vratiti s istekom posudbe na kraju sezone.

Međutim, Bild piše kako će ga Bayer pokušati zadržati iako nije dogovorena opcija otkupa. Stanišić je o povratku govorio za Bild: "Uz naš raspored i borbu za titule nemam vremena razmišljati o tome. Nema smisla sad razmišljati o tome. Odgovorne osobe bi to trebale riješiti."

"Sažalijevanje neće pomoći igračima Bayerna i to nitko ne želi"

"Mislim da nikad nije ni postojala opcija za povratkom u Bayern u siječnju. Bayer nikad ne bi dopustio da se to dogodi", dodao je Stanišić, pa odgovorio na pitanje je li ga iznenadilo što ga je Bayern poslao na posudbu:

"Tijekom priprema postalo je jasno da neću imati veliku minutažu kod trenera Thomasa Tuchela. S druge strane, Simon Rolfes (sportski direktor Bayera, op. a.) i Alonso su me jako željeli, to me impresioniralo."

Komentirao je i pogodak postignut protiv Bayerna, a koji nije slavio. "Osjećaji su bili pomiješani. Igrali smo važnu utakmicu u utrci za naslov, a i dalje imam poštovanje za svoj klub, kao i za novi. Još sam uvijek u kontaktu s puno bivših suigrača. Primjerice, putem poziva se čujem s Thomasom Müllerom. Zanima me što se događa u Münchenu, ali sažalijevanje neće pomoći igračima Bayerna i to nitko ne želi", rekao je Stanišić.

Pročitajte više