Stari lisac Ferguson opet nadmudrio Mourinha: Vidić i Ronaldo zabili za četvrtfinale

MANCHESTER UNITED rutinski je na Old Traffordu golovima Vidića i Cristiana Ronalda svladao milanski Inter i tako se plasirao u četvrtfinale. Opet je Mourinho morao stisnuti ruku starom liscu Alexu Fergusonu, koji ga je po tko zna koji put u posljednje vrijeme nadmašio.

Rano vodstvo Manchestera presjeklo Interovce

Od prve minute domaćini su pokazali da im ništa osim pobjede ne igre, a sve se zakuhalo golom Srbina Vidića već u četvrtoj minuti. Taj gol kao da je malo presjekao goste, koji su u sljedećih dvadesetak minuta gotovo statirali.

Onda nakon pola sata igre bude se gosti iz Milana i do kraja poluvremena stvaraju tri lijepe šanse. Prvo je u 29. minuti nakon ubačaja Maicona sa pet metara Ibrahimović glavom pogodio gredu, da bi onda sedam minuta kasnije nakon lijepe kombinacije Stankovića i Ibrahimovića, Srbin sjajno pucao sa 25 metara, ali van der Saar prekrasnom paradom i vršcima prstiju spašava svoj gol.

Okvir gola dvaput zaustavljao pulene Mourinha, Ronaldo stavio točku na i

Pet minuta prije kraja i posljednju su priliku za izjednačenje propustili Interovci. Naime, nakon dodavanja Balotellija, sam na Edwina van der Saara izašao je Ibrahimović, doduše nešto iskosa desno, međutim njegov snažni udarac odlazi tik uz suprotnu vratnicu.

Drugo poluvrijeme bolje je otvorio Inter koji prijeti preko Balotellija, međutim i ovaj put domaćini su egzaktniji. U 49. minuti Manchester je riješio utakmicu. Rooney je sjajno ispremiješao obranu Talijana zatim ubacio u sredinu gdje je naletio Ronaldo i glavom zakucao loptu u mrežu.

Bio je to konačan potop Mourinhovih ambicija, a Inter je opet ispao u toj kobnoj osmini finala. Ipak, nije se predao Inter, već je do samoga kraja nešto pokušavao. Tako je u 60. minuti nakon ubačaja Cambiassa sa desne strane Adriano je u sredini u padu lijepo pucao, međutim lopta se na nesreću Interovaca odbila od stative u polje.

Barcelona pregazila Lyon

U drugoj utakmici večeri Barcelona je sa 4:2 pregazila Lyon, iako to možda konačni rezultat i ne govori. Naime, već nakon 42. minuti Barcelona je vodila sa 4:0. Sjajnu kombinatoriku kluba sa Nou Campa iskoristili su dvaput Henry, Messi i Samuel Eto`o, koji su već u prvom poluvremenu riješili pitanje prolaska u četvrtfinale.

Ofenzivno nastrojeni Lyon ni tada se nije predao, već preko Makouna i Brazilca Juninha zabija dva gola i tako poraz čini podnošljivim. Bio je Lyon hrabar, možda i pretjerano hrabar, a to mu se na kraju moglo i osvetiti teškim porazom. Srećom po njih pa su se Katalonci nakon 4:0 sasvim opustili.

Gol za Manchester! Već od 4. minute poveli su domaćini. Korner je sa lijeve strane ubacio velški veteran Ryan Giggs, a u sredini je najviši bio Srbin Nemanja Vidić koji prekrasno pogađa glavom sa desetak metara.

U sljedećih desetak minuta igrači Alexa Fergusona stali su na loptu i u potpunosti kontroliraju igru na sredini terena. Rezultat toga je i pokušaj Berbatova nakon dodavanja Scholesa, no, spreman je bio Julio Cesar na vratima milanskog kluba.

U 20. minuti nakon ubačaja Giggsa sa lijeva pokušao je Rooney iz trka, međutim spreman je bio Samuel koji je na vrijeme zatvorio kut Rooneyu tako da njegov udarac nije bio precizan.

Prilika za Inter! U 29. minuti mogao je Inter do izjednačenja. Ubacio je Maicon iz slobodnog udarca sa nekih 35 metara s desna, a sam  je na pet metara ostao Zlatan Ibrahimović koji puca glavom, ali samo u gredu.

Prilika za Inter! Sedam minuta kasnije opet opasno prijete gosti. Nakon lijepe kombinacije Stankovića i Ibrahimovića Srbin je sjajno pucao sa 25 metara, ali van der Saar preskrasnom paradom i vršcima prstiju spašava svoj gol.

Prilika za Manchester! Samo minutu kasnije uzvraća Manchester. Rooney je sjajno uposlio O`Sheau koji je sam izašao na Cesara, no spretniji je brazilski vratar.

Prilika za Inter! U 40. minuti nakon dodavanja Balotellija sam na can der Saara izašao je Ibrahimović, doduše nešto iskosa desno, međutim njegov snažni udarac odlazi tik uz suprotnu vratnicu.

U 44. minuti okušao se Rooney sa dvadeset i pet metara, ali prohujala je njegova lopta poviše vratnice. Kraj prvog poluvremena...

Drugo poluvrijeme:

Prvo priliku u drugom dijelu imao je Balotelli, no, njegov udarac sa dvadesetak metara prolazi zamalo pokraj vratnice.

Gol za Manchester! Od 49. minute Manchester vodi sa 2:0. Rooney je sjajno ispremiješao obranu Talijana zatim ubacio u sredinu gdje je naletio Ronaldo i glavom zakucao loptu u mrežu.

Prilika za Inter! U 60. minuti još jedna lijepa prilika za Inter. Cambiasso je sa desne strane sjajno pronašao Adriana u sredini, koji u padu lijepo puca, ali lopta se na nesreću Interovaca odbila od stative u polje.

Četiri minute kasnije topovskim je udarcem Rooney zaprijetio cesaru, ali spreman je brazilski vratar i loptu boksa van kaznenog prostora. U 73. minuti nakon ubačaja Maicona Ibrahimović je na drugoj vratnici pucao glavom, međutim zamalo je neprecizan. Bila je to dobra prilika za Interovce.

Kraj!

V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više