Steaua kupila Mikija Rapaića

JE LI Mikiju Rapaiću dosadilo čekati da se iz Hajdukovog bezakonja konačno izrodi kakva-takva ponuda za novu suradnju, ili su čelnici Steaue iz Bukurešta na stol stavili jednu od onih ponuda koja se - ne odbija?

Obzirom da rumunjski klub participira u unosnoj Ligi prvaka, sigurno je da njegovi čelnici imaju dovoljno baruta. Splitom se brzo proširila vijest da je Steaua predložila Rapaiću ugovor koji će on kroz narednih par dan i potpisati, a time i napustiti Hajdukov juniorski pogon, gdje je u posljednje vrijeme trenirao s klincima koje vodi Dejan Računica.

I gdje je čelništvu splitskog kluba bio na domak ruke. Kronologija, po svemu sudeći, neostvarenog povratka Mikija na Poljud duga je i složena.

Bivši je predsjednik Branko Grgić tijekom prošle sezone putovao za Belgiju, gdje je Rapaić odrađivao posljednje mjesece svog ugovora sa Standardom iz Liegea. Rapaić je etiketiran kao jedno od ključnih pojačanja novog, europskog Hajduka, ali ga se poslije ipak proglasilo - preskupim.

Za Rapaića su interes u međuvremenu iskazali talijanski klubovi Livorno i Catanija, ali je ljevonogi nogometaš odlučio čekati. I dočekao je, po svemu, sudeći izdašnu ponudu, a ujedno i vjerojatan povratak u hrvatsku reprezentaciju.

D.R.
Foto: A.H.

Pročitajte više