Manchester United s desetoricom pobijedio u St-Etienneu za osminu finala Europa lige

Foto: Guliver Image/Getty Images

MANCHESTER UNITED je potvrdio prolaz u osminu finala Europa lige pobjedom i u uzvratu kod St-Etiennea 1:0 nakon 3:0 iz prve utakmice na Old Traffordu. 

Francuzi su ovaj put uspjeli zaustaviti Zlatana Ibrahimovića koji im je prošlog tjedna utrpao tri gola i ukupno 17 u 14 nastupa protiv ove momčadi. Pogodak za pobjedu zabio je Mkhitaryan na asistenciju Mate u 17. minuti.  Mata je imao previše mjesta na lijevom boku, odakle ubacuje pred gol, a Mkhitaryan na prvoj vratnici samo podmeće desnicu i lako poentira. 


No, već u 25. minuti Armenac je zbog ozljede šepajući napustio igru. 
 

 







Schalke prošao, Fenerbahče ispao
 
Većih problema nije imao niti Schalke protiv PAOK-a. Nijemci su u Solunu pobijedili 3:0, a na svom travnjaku potvrdili prolaz odigravši 1:1.

Domaćin je poveo u 23. minuti golom Alessandra Schopha, a PAOK je izjednačio dvije minute kasnije autogolom Matije Nastasića. Hrvatski reprezentativac Marin Leovac nije nastupio za grčki sastav.

U jedinom susretu koji je nudio neizvjesnost Fenerbahče i Krasnodar su odigrali 1:1, a Rusi idu dalje jer su u prvom susretu slavili 1:0.

Gosti su poveli nakon kontre u sedmoj minuti golom Fedora Smolova. Isti je igrač u 19. minuti imao 'zicer' našavši se sam ispred Volkana Demirela, no turski vratar je obranio njegov udarac. U 41. minuti Fener je uspio izjednačiti golom Souze i tako produžiti nadu. Međutim, u nastavku susreta više nije bilo golova. 

ST. ETIENNE - MANCHESTER UNITED 0:1

 

St-Etienne

Ruffier - Malcuit, Theophile, Perrin, Pogba - Veretout, Pajot - Hamouma, Saivet, Monnet-Paquet - Berić.

Manchester United

Romero - Young, Bailly, Smalling, Blind - Pogba, Carrick - Mkhitaryan, Mata, Fellaini - Ibrahimović

Pročitajte više