ANKETA Kome više vjerujete na golu Hrvatske?

Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Video: RTL

KAD NE ide Aliloviću, proradi Stevanović. Kad ne ide Ivanu, tu je Mirko. Tako to otprilike izgleda za Hrvatsku na ovom Europskom prvenstvu.

Iako su naši golmani u dvije utakmice zajedno skupili tek 15 obrana (Stevanović 9, Alilović 6), svaki od njih je u obje dosadašnje utakmice dao jedan dodatni, možda i ključni impuls momčadi. Protiv Srbije je Alilović s nekoliko obrana spriječio protivnike da se rezultatski priključe, a Stivi je na otvaranju drugog poluvremena izludio Islanđane i praktički prelomio utakmicu.

 

"Mučili smo se u prvom poluvremenu. U drugom smo promijenili obranu i dobili malo na živosti, to je bilo ključno. Ovo je za Duleta, njemu poklanjamo ovu pobjedu", rekao je Stevanović koji je jučer inače vrlo opasnim Islanđanima skinuo sedam jako teških šuteva u pobjedi 29:22.

"Izgledalo je to lagano, ali nije bilo. Imali smo dosta problema u prvom poluvremenu, ali s obranom 5:1 smo ih pokidali. Sve je bilo odlično, od Stivijevih obrana do kontri i polukontri. Dobro je. Sad nas čeka Švedska, protiv njih idemo po nove bodove da ih četiri prenesemo u Zagreb", rekao je Alilović koji je protiv Islanda upisao tek jednu obranu.

Obojica će protiv Švedske morati biti još bolji. Usporedbe radi, fantastični švedski golman Mikkael Appelgren je u prvoj utakmici protiv Islanda imao čak 19, a protiv Srba 11 obrana...

Pročitajte više