NBA

Steve Kerr: Sramim se. Kukoč je morao biti na tom posteru, a ne ja

Foto: Getty Images

OD TRENUTKA kad je posterom najavljen Posljednji ples, dokumentarac o Michaelu Jordanu, ne prestaju priče o posteru na kojem je obrađena fotografija te slavne generacije Bullsa o kojoj dokumentarac govori.

Naime, originalna fotografija prikazivala je momčad Bullsa bez Stevea Kerra, a onda je ESPN za potrebe postera maknuo Kukoča i umjesto njega na fotografiju ubacio Kerra.

To se mnogima nije svidjelo, a među njima je i sam Steve Kerr koji je kritizirao tu odluku.

“Čak i danas me sram. Gledam te grafike za dokumentarac i na svima su Michael, Dennis, Scottie, Phil i ja. I razumijem da sam ja tamo jer sam uspješan kao trener Warriorsa i većina će me prepoznati, a možda neće Harpera, Kukoča ili Longleya. Možda njihova lica ne znače puno mladima jer se sve to događalo prije 22 godine, ali Kukoč je jednostavno morao biti na toj fotografiji", rekao je Kerr pa nastavio pričati o Kukoču:

“Kukoč je bio fantastičan igrač visok 210 centimetara, a mogao je sve što je poželio. Nadimak mu je bio Konobar jer je loptama posluživao sve na terenu. Da igra danas, bio bi jedna od najvećih zvijezda."

Kerr je otkrio i da se upravo ta slavna generacija Bullsa sastala na večeri te da je on nazdravio upravo za Kukoča.

“Nazdravio sam mu zbog svega što je morao proći kad je dolazio u NBA. Nije bilo uobičajeno da Europljani dolaze u NBA ligu. Nitko nije prošao to što je on prošao. Imao je konstantan pritisak Jordana i Pippena da se dokaže da mu je mjesto u Bullsima jer je bio velika uzdanica Jerryja Krausea koji ga je draftirao u drugoj rundi i gurao. Pojavio se na treningu i odjednom su ga Michael i Scottie napali jer nisu bili u dobrim odnosima s Krauseom, a on je za njih bio 'Jerryjev igrač'. A Toni je samo htio igrati košarku. Želim samo da zna koliko je značio momčadi”, zaključio je Kerr.

Pročitajte više