Steve Nash: Moguće je da prijeđem u Barcelonu

RAZIGRAVAČ NBA momčadi Phoenix Suns, Kanađanin Steve Nash, posjetio je Barcelonine nogometaše koji se pripremaju u New Yorku.

Nash, dva puta proglašen najkorisnijim igračem osnovnog dijela najjače košarkaške lige svijeta, već se prije dvije godine družio s nogometašima Barçe, a sada je to ponovio, posebno se srdačno pozdravivši s Thierryjem Henryjem.

"Dobri smo prijatelji. Moji su roditelji iz Londona, a moja je momčad Tottenham. Od kada je Thierry napustio Arsenal, ponovno možemo se ponovno družiti", nasmijao se Nash, koji se nakon košarkaške karijere ima namjere aktivno uključiti u rad kluba za koji nastupa hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Inače, Nash je u mladosti trenirao nogomet i u njemu bio podjednako dobar kao i u košarci, a i danas aktivno prati što se zbiva u nogometom svijetu. Uostalom, otac John aktivno je igrao nogomet u Engleskoj, a i brat Martin nastupio je 38 puta za izabranu vrstu Kanade.

"Barcelona ima sjajnu momčad, sviđa mi se način na koji igra. Najdraži su mi igrači Henry, Iniesta, Xavi, Bojan i Messi."

Što se Barcelonine košarkaške momčadi tiče, Nash tvrdi da postoji mogućnost da jednog dana zaigra i za nju.

"Ukoliko će me noge služiti moguće je da dođem. Ne znam previše o momčadi, tek da je ponajbolja u Europi. Sviđa mi se grad i cijela Španjolska. Volim putovati svijetom, a možda se moja obitelj jednog dana odluči skrasiti ovdje", zaključio je Nash.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više