Steven Taylor: Newcastle je sprdnja od kluba

STEVEN Taylor, 23-godišnji branič Newcastlea, kluba koji je nakon 16 sezona u Premiershipu prošle sezone ispao u drugi razred engleskog nogometa, oštro se okomio na rukovodstvo kluba i vlasnika Mikea Ashleyja.

Ashley je spreman prodati klub, odredio je i cijenu od 100 milijuna funti, ali se zasad potencijalni kupci ne javljaju. No, Taylora više smeta saga oko menadžera kojeg ''svrake'' još uvijek – nemaju, barem ne na trajnoj bazi.

Alan Shearer, koji krajem prošle sezone nije uspio postati spasitelj preuzevši momčad na rubu ponora, i sam je rekao da se ubuduće vidi kao TV komentator, a ne na klupi momčadi koja je prije samo šest godina igrala Ligu prvaka, a sada joj predstoje nadmetanja u drugoligaškoj konkurenciji. Za privremenog menadžera postavljen je Chris Hughton...

"Ovaj klub je čista sprdnja. Iz tjedna u tjedan čitam u novinama novosti o treneru. Pa su prvo rekli da će to i dalje biti Alan Shearer, pa onda da će posao dobiti Joe Kinnear, pa onda Kevin Keegan, pa onda ipak Shearer. Ništa ja to ne razumijem", ironičan je Taylor, dijete Newcastlea.

"Sve što mi igrači tražimo je da napokon dobijemo menadžera za kojeg ćemo sa sigurnošću znati da je to taj. Jer, i treneru treba vremena posložiti stvari na svoj način. Da naš vlasnik doista voli ovaj klub, instalirao bi opet Shearera za menadžera, osobno sam vrlo razočaran što on nije ostao na klupi. Svi smo mi igrači vjerovali da će se vratiti. Zbog njega sam propustio Europsko prvenstvo U21 ovoga ljeta, jer mi je rekao da me želi imati spremnog za početak sezone. Bio sam sretan kada je to učinio jer ga silno respektiram, što god on traži, svaki igrač će učiniti. Uvjeravam vas da bi svi naši najbolji igrači ostali na okupu da je Shearer ostao menadžer", zaključio je Taylor.

Pročitajte više