Štimac će "skupo prodati kožu": Karlovac je dokaz kvalitete Lige 16!

TRENER Zagreba Igor Štimac najavio je susret 10. kola HNL-a u kojem će Pjesnici kod najugodnijeg iznenađenja sezone, Karlovca, tražiti prve ovosezonske bodove. Štimac je bio miran pred utakmicu i odmah istaknuo da potpuno vjeruje u svoju momčad.

"Karlovac je najugodnije iznenađenje sezone i respektabilan protivnik. Još prošle sezone stekli su pobjednički mentalitet, a na sutrašnjoj utakmici imat će i veliku podršku publike. Mi smo svjesni što nas čeka, te na to gostovanje idemo puni optimizma. A taj optimizam temeljimo na odličnom radu posljednjih pet dana. Skupo ćemo prodati kožu u Karlovcu, iako nas mnogi vide u još jednom porazu", rekao je Igor Štimac, koji mirno dočekuje utakmicu, iako je na Zagrebu imperativ pobjede.

Dvoznamenkasti broj poraza i nula pobjeda momčad bi gurnuo u još veću depresiju. Usprkos svemu, Štimac ne očajava. Svjestan je lošeg trenutka i nije izgubio vjeru u svoje igrače. No vjeruju li oni sami u sebe?

"Ne sumnjam u njihovu vjeru. U toj utakmici trebat će nam i zrno sreće. Ozljede su nam bitno poremetile rad, no uvjeren sam da će toga biti sve manje. Svom imenjaku Pamiću čestitam na svemu ostvarenom, Karlovac dokazuje kvalitetu sustava natjecanja lige 16. Sretan sam kao i oni zbog toga. Mi ćemo to pokušati, bar na jedan dan, prekinuti", nastavio je trener Zagreba, koji smatra da je motiv najveća snaga novog prvoligaša Karlovca.

"Motiv je njihov glavni pokretač. To su mladići koji žele potvrditi vrijednost, a još su se pojačali s 5-6 igrača. Imaju potrebno samopouzdanje, a prednost im je i to što su kao novaci u ligi krenuli bez pritiska. Vjerujem da bez Igora Pamića na klupi to ne bi bilo tako", pohvalio je trenera Karlovca Štimac, pa istaknuo da bi bio zadovoljan bodom na gostovanju u gradu na četiri rijeke.

"Bili bi zadovoljni bodom, no do boda možemo doći isključivo budemo li igrali na sva tri. U toj utakmici bit će presudna igra na sredini terena, želimo li bodove, tu moramo biti bolji od protivnika".

Štimac vodi momačd u Međugorje

Štimac nije imao puno vremena za uigravanje momčadi, stoga jedva čeka prvenstvenu pauzu. Nakon ogleda s Karlovcem, momčad će odvesti na pripreme u Međugorje.

"Ta će nam stanka pomoći da ispravimo taktičke pogreške i standardiziramo momčad. Radit ćemo na detaljima, postavljanjima i prekidima. Nadam se da ćemo uspjeti korigirati ono u čemu griješimo. Malo ćemo i prošetati do križa, to će nam pomoći da vratimo vjeru. Nakon pauze vratit će nam se Kruno Lovrek, što nam je vrlo bitno", nastavio Štimac, pa naglasio kako je s nekim stvarima bio zadovoljan i u porazu od Šibenika.


"Iako nismo zabili, zadovoljan sam ofenzivnom igrom protiv Šibenika. Stvarali smo prilike i poluprilike. Ono što je u toj utakmici bilo loše jest igra zadnje linije. To je razumljivo s obzirom na mladost igrača koje imamo u obrani".

Baš zbog toga u Karlovcu će debitirati 27-godišnji Brazilac Jefthon, koji je stigao prije desetak dana. Bio je slobodan igrač, a posljednji klub mu je bio ruski prvak Rubin Kazan.

"Jefthon će debitirati u zadnjoj liniji, iako bih ga više volio vidjeti u veznom redu. No još nije sasvim spreman, pa vjerujem da najviše može pomoći u obrani".

Upitan koje misli da je realno mjesto Zagreba u ligi, Štimac je odgovorio kako je mišljenja da njegovi momci pripadaju u sam vrh.

"Mislim da nam je mjesto u gornjem domu tablice, odmah iza Dinama i Hajduka, među prvih pet momčadi".

Pročitajte više