Štimac: Mi smo u prednosti, jer Inter mora igrati na pobjedu

IAKO Hajdukovi igrači provode Štimčev plan, konkretno osvajanje naslova uz pobjedae kod kuće i neriješenim ishodima u gostima, njihova igra i realizacija ne ostavljaju dojam kakav bi trebali, s obzirom da su favoriti za naslov prvaka.

U razgovoru za Večernji list trener Hajduka Igor Štimac je izjavio: "Bili smo svjesni da će nam brojna putovanja i teške utakmice s Rijekom odnijeti puno snage. Zato momčadi ne upućujem kritiku. Jedino mi je neshvatljivo srljanje, brzopletost. Zakazalo je svih 14 igrača koji su nastupili."

U subotnjem, predzadnjem kolu Hajduk sam odlučuje o svojoj sudbini prvaka. Ukoliko derbi s Interom završi neodlučeno, Hajduku ostaje u boljoj poziciji od Intera, a ukoliko izgube sva tri boda, morat će se nadati da će Rijeci u zadnjem kolu poći za rukom svladati Inter.

Štimac o takvim ishodima ne razmišlja: "Došli smo do kraja. I dalje smo na prvi, a to je varijanta koju smo priželjkivali. Imamo povoljnu situaciju, još stvari držimo u svojim rukama. I da smo pobijedili Slaven Belupo, u Zaprešiću ne bismo smjeli izgubiti".

O ozljedama igrača koje mu ne idu u prilog Štimac kaže: "Nisam htio nikoga odmarati jer sam očekivao povoljnije vijesti iz Varaždina. Moj prvotni plan bio je da neke igrače odmaram u Zaprešiću. Ali, nije uvijek onako kako priželjkujete."
 
I Inter i Hajduk imaju problema sa glavnim igračima. Hajdukov kapetan Vejić nakon ozljede protiv Slaven Belupa neće igrati, kao ni kartonirani Interov branič Pecelj.

"Mi smo u prednosti pred Interom, i to moramo znati iskoristiti. Zaprešićani moraju igrati na pobjedu." - zaključio je Štimac, iako je realno gledajući imperativ pobjede pred favoriziranim Hajdukom, a ne Interom.

Pročitajte više