Štimac srušio Dinamo: Samo smo ponovili Anderlecht!

U VRLO uzbudljivom gradskom derbiju nogometaši Zagreba upisali su prvu prvenstvenu pobjedu svladavši Dinamo. Pogodak vrijedan troboda zabio je Davor Vugrinec u 63. minuti.

> Tijek utakmice Zagreb - Dinamo

Od samog početka utakmice Zagrebaši su u utakmicu ušli motivirano jasno dajući do znanja kako ne misle olako položiti oružje pred aktualnim prvakom i vodećom momčadi na ljestvici. Tako su na najbolji mogući način demantirali zle jezike koji su uoči okršaja s Dinamo govorili kako se dvoboj posljednjeg i prvog na ljestvici ne može okakterizirati kao derbi.

Itekako se na pristupu utakmici dala osjetiti ruka Igora Štimca koji je lukavo prepustio sredinu terena igračima Dinama dok su Zagrebovi najistureniji nogometaši prijetili iz kontri. U prvih 20-ak minuta utakmice triput su pokušavali Dinamovci, ali sve je njihove pokušaje lakoćom rješavao danas odlični vratar Zagreba  Josip Škorić.

Dinamo tokom prvog poluvremena nije stvorio izgledniju priliku, a najveće njihove prijetnje stizale su iz nekoliko slobodnih udaraca koje je izveo Pedro Morales. Ipak, i Čileanac se blijedom partijom uklopio u sivilo svoje momčadi pa pravih prijetnji Škoriću iz slobodnjaka nije niti bilo.

Netaknutih mreža otišlo se na poluvrijeme, a u nastavku su se obje momčadi predstavile u jednakom izdanju - Zagreb discipliniran i agresivan, a Dinamo loš i nepovezan. Kao nagrada za takav pristup stigao je pogodak Davora Vugrineca u 63. minuti. Jugović je proigrao Celjaka na desnoj strani, a mladi Zagrebov veznjak odmah proslijedio prizemnu loptu u peterac Dinama. Obrana Modrih nije stigla očistiti, iz drugog plana natrčao je Vugrinec i matirao Lončarića.

Samo četiri minute kasnije Dinamo je pokazao što znači nepoštivanje fair-playa. Jedan igrač Zagreba ozlijeđen je ležao na travi, Dinamovci nisu htjeli izbaciti loptu iz igre uslijed čega je Ivan Krstanović oštro startao na Leandra Cufrea. Glavni sudac Dalibor Mlakar pokazao je Krstanoviću crveni karton, a trener Zagreba Igor Štimac ušao je u teren zbog čega ga je Mlakar isključio i poslao na tribinu.

Štimac: Utakmica Dinamo-Anderlecht nam je bila pokazatelj kako treba igrati s Modrima

"Utrčao sam u teren jer sam mislio da će se igrači sukobiti, ništa ekscesno nije u pitanju. Samo sam htio udaljiti Krstanovića", objasnio je svoj potez poslije utakmice trener Zagreba ne propustivši izraziti zadovoljstvo zbog pobjede nad Dinamom:

"Jurčiću je sigurno bilo puno teže jer je bio svjestan težine utakmice koja ga očekuje u Europskoj ligi, a tad je najteže motivirati igrače. Dinamo u HNL-u lako pobjeđuje, a to im se nije dogodilo jer smo mi ostvarili sve što smo na treningu radili ovaj tjedan. Jao onome tko se protiv Dinama otvori jer oni imaju klasne igrače. Jutros smo gledali utakmicu Anderlechta i Dinama jer je to pokazatelj kako igrati s njima. Ova pobjeda nam neće ništa vrijediti ako ne nastavimo ovako igrati."

Jurčić: Nije bilo dovoljno špirita u mojim igračima, Zagreb je zasluženo pobijedio

Poraženi strateg Kruno Jurčić nije poslije utakmice puno mudrovao: "Nije bilo dovoljno špirita u mojim igračima dok je Zagreb bio organiziran i koncentriran. U ovakvim utakmicama moja ekipa morala bi biti  koncentriranija i igrati šire. Imali smo nesreću da nam je kod gola van igre bio Cufre. Čestitam Zagrebu, zasluženo su pobijedili", završio je Jurčić uz dodatak kako će ista momčad istrčati i u četvrtak u Amsterdamu protiv Ajaxa u trećem kolu skupine "A" Europske lige.

Pročitajte više