Štimac: Svi su protiv Hajduka

SAMO tri dana nakon 29. igra se 30. kolo HNL-a. Tri kola prije kraja prvenstva, HNL večeras nudi tri zanimljiva susreta Lige za prvaka između Hajduka i Slaven Belupa, Zagreba i Rijeke te Varteksa i Intera, dok se u Ligi za ostanak sastaju Dinamo i Osijek, Međimurje i Kamen Ingrad te Zadar i Pula 1856.

Trener Hajduka Igor Štimac je na jučerašnjoj pressici povodom ogleda s Farmaceutima ukratko najavio otvorenu i jaku igru, a onda je raspalio po svima. Jer svi su protiv Hajduka – tvrdi Štimac.

"U nastavku sezone nitko nas ne štiti, svi su protiv Hajduka. Na utakmici s Rijekom, u prvom dijelu domaćini su načinili 35 prekršaja, to nema nigdje na svijetu. Prekršaji nad Nikom Kranjčarom nisu niti sankcionirani. Nakon naše pobjede nad Interom od 5:1 srali su po nama sedam dana po novinama, a mi smo ih trebali naštracati s 15:1" - kazao je Štimac.

Da ima dobro zapažanje, trener Hajduka je pokazao kada se osvrnuo na poplavu "žutice" u Varteksovim redovima zbog čega danas Krojači sa svega 12 igrača istrčavaju na travnjak u Varaždinu. Štimcu naravno nije stalo do Varteksa, nego se okomio na glavnog konkurenta za prvo mjesto – Inter.

"Ono što je meni malo čudno da čitam o tome kako je sudac Vučemilović odlično sudio u subotu u Rijeci i da dobiva pohvale za svoje suđenje. Hajduk igra čisto prvenstvo. Hajduk igra pošteno i čisto, ali ne vidim da bilo tko spominje slučajnost da su tri igrača Varteksa u Koprivnici dobili treći žuti karton i ne mogu igrati protiv Intera" – pita se Štimac.

Svakako treba spomenuti da je, po odluci trenera Štimca, posljednji trening Hajduka prije utakmice s Farmaceutima bio zatvoren za javnost, tako će dio onoga što Bijeli pripremaju za današnji susret sa Slaven Belupom ostati obavijen velom tajni.

Slobodna Dalmacija piše da su Bijeli uvježbavali akcije koje su redovito završavale udarcima s nekih 20-ak metara. Tukli su svi od reda, od igrača zadnje linije, pa sve do napadača, a na vratima su se smjenjivali Vladimir Balić i Tvrtko Kale.

Uprava Hajduka priprema DVD sa prekršajima na Niki Kranjčaru

Predsjednik Hajduka Branko Grgić rekao je na pressici da mora stati u obranu Nike Kranjčara i Ivana Leke zbog mnoštva prekršaja napravljenih ovog proljeća na njima.

"Koliko se samo prekršaja napravilo na Kranjčaru. Izmijenio je Scoria četiri igrača koji su stalno lupali po Niki" – ustvrdio je predsjednik Grgić na kojega se nadovezao sportski direktor Fiorentini: "Spremam DVD na kojem će biti prikazani prekršaji na Niki Kranjčaru napravljeni ovog proljeća. I suci će se moći učiti na ovom materijalu. Iskreno se nadam da će do kraja sezone toga biti sve manje" - zaključio je Fiorentini.

Pročitajte više