igor štimac

Štimac se svađao sa sucem i dobio crveni karton, ali je uveo Indiju u finale

Foto: Screenshot

REPREZENTACIJA Indije plasirala se u finale južnoazijskog prvenstva koje se igra na Maldivima nakon što je u odlučujućoj utakmici pobijedila domaćine 3:1.

Momčad koju vodi Igor Štimac je prvi put nakon siječnja 2019. godine nekome zabila više od dva gola i nastavila odličan niz od osam utakmica bez poraza. Indija je povela u 33. minuti golom Manvira Singha, jednog od šest Singa u momčadi, a Maldivi su izjednačili iz penala u 45. minuti. Junak Indije bio je 37-godišnji Sunil Chhetri koji je u 119. nastupu za svoju reprezentaciju zabio dva gola (ukupno 76) i odveo je u finale u kojem će u subotu igrati protiv Nepala.

Štimac je vrlo temperamentno vodio utakmicu pa je u prvom poluvremenu dobio prvi, a u 80. minuti drugi žuti karton te je kraj susreta dočekao na tribinama. 

Južnoazijsko prvenstvo igra se po sustavu jedne skupine s pet momčadi u kojoj svatko igra sa svakim, a prve dvije momčadi igraju u finalu. Mjesto u finalu Nepal je osigurao ranije danas nakon što je s Bangladešom odigrao 1:1. No, Indija će vjerojatno biti bez svojeg izbornika zbog crvenoga kartona.

Štimac je postao viralan na društvenim mrežama nakon što je plesom proslavio gol pobjednički gol protiv Nepala u pobjedi 1:0. Indijski izbornik plesao je ispred klupe u stilu nepalskog izbornika Abdullaha Almutairija koji je poznat po takvim proslavama.

"Štimac mi se rugao kad je to učinio. Ovo je sport, a u njemu je respekt najvažniji. Ovo je sramota", rekao je Almutairi, a Štimac mu je odgovorio:

"Ne znam zašto je moja proslava kriva. Mislim da mu je bolje da se brine o sebi i svojoj reprezentaciji. Rekao je da Indija ima 95 posto šanse za pobjedu u ovoj utakmici. Time je pokazao nepoštovanje svojoj reprezentaciji. Neka razmišlja o njoj, a ne o meni".

Indija je najtrofejnija nacija na južnoazijskom prvenstvu sa sedam titula, a zadnju je osvojila 2015. godine.

Pročitajte više