Stipe Biuk vratio se u Europu

Foto: EPA

STIPE BIUK (21) napustio je Los Angeles i vratio se u europski nogomet. Španjolska Marca danas je objavila da je hrvatski krilni napadač već odradio prvi trening nakon dolaska u španjolski Real Valladolid, trenutno 7. momčad druge španjolske lige, kojoj je vlasnik legendarni Ronaldo Nazario.

Podsjetimo, Hajduk je prodao Biuka u prošlom zimskom prijelaznom roku za šest i pol milijuna eura plus 1.5 milijuna mogućih bonusa i 20 posto od idućeg transfera. Od tog trenutka Biuk je za LAFC skupio 30 nastupa, samo 13 od prve minute, s učinkom od tri gola i jedne asistencije. U prosjeku igra 44 minute po utakmici pa nije ni čudno da želi promijeniti sredinu.

Grafika: Sofascore

Marca zasad nije objavila nijedan detalj ovog posla, nije jasno uopće bi li se radilo o posudbi ili otkupu ugovora, ali jasno je da će Hajduk ovaj posao pomno pratiti. Klauzula prema kojoj ima pravo na 20% odštete od ovog transfera mogla bi mu donijeti značajnu zaradu ako Valladolid plati odštetu, koja je u visini Transfermarktove procjene od 6.5 milijuna eura. Petina tog iznosa je 1.3 milijuna eura, što nikako nije zanemariv novac.

Pročitajte više