Stipe Drviš: "Ne mislim predati titulu prvaka"

NAKON što je Stipe Drviš proteklog vikenda u Berlinu pobijedio Talijana Silvia Branca, Hrvatska je nakon Željka Mavrovića ponovno dobila prvaka Europe u boksu.

Međutim, peti hrvatski boksač koji se okitio ovom prestižnom titulom neće imati previše vremena za uživanje u naslovu prvaka u poluteškoj kategoriji. Obranu titule imat će u idućih 90 dana, a u ring će najvjerojatnije protiv Britanca Clintona Woodsa. ´On je iskusan borac i sigurno neće biti lagan protivnik. Međutim, ja sam prvak Europe i ne mislim predati titulu,´ kazao je Stipe Drviš, koji je u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri ubilježio 23 pobjede iz isto toliko nastupa.

Zanimljivo, Drviš je priliku za osvajanje europske titule dobio neočekivano, nakon što je Nijemac Thomas Ulrich, zbog gripe odustao od obrane naslova. ´Morao sam u jednoj minuti odlučiti hoći li se boriti ili ne. Tih 60 sekundi bilo mi je teže nego cijeli meč, no rizik se isplatio,´ dodao je 29-godišnji Puljanin. Meč se održao u hotelu ´Estrel´, a Stipe je bio bolji jednoglasnom odlukom bodovnih sudaca. ´Ništa nisam znao o svom protivniku, no nakon prve dvije runde shvatio sam kako ga mogu pobijediti.´ U idućih nekoliko dana Stipe će s obitelji i prijateljima proslaviti pojas europskog prvakja, a potom će u Hamburgu započeti pripreme za prvu obranu.

Iduća borba održat će se u Njemačkoj ili Engleskoj, zavisno o dogovoru s Woodsovim promotorom. Međutim, tehnički direktor Universum Box Promotiona, Jean-Marcel Nartz raspitivao se i o mogućnosti da se borba održi u Puli u srpnju. ´Stipe ima sjajnu tehniku i snažan udarac. Pred njim je velika budućnost i ukoliko porazi Woodsa mogao bi postati jedan od najboljih boksača na svijetu u poluteškoj kategoriji,´ smatra Nartz.

Pročitajte više