Stipe Drviš se vratio na europski tron

STIPE DRVIŠ osvojio je naslov europskog prvaka u poluteškoj kategoriji, nakon iscrpljujuće borbe s Talijanom Antoniom Brancalionom, koja je trajala 12 rundi. Naš najbolji profesionalni boksač dominirao je tijekom cijele borbe, a iznimnu motiviranost pokazao je već tijekom prve tri runde.

U četvrtoj rundi, nakon ubrzanog tempa koji je forsirao Brancalion, sasvim očekivano je došlo do blagog umora, i u tome je peroidu Drviš primio nekoliko snažnih udaraca. Daljnji tijek meča, ipak je uspio okrenuti u svoju korist. Zadržao je koncentraciju, za razliku od agresivnog Talijana, koji je često boksao na rubu dopuštenih granica. Sudac je često morao ulaziti između suparnika, no Stipe se nije dao smesti. Čekao je svoju priliku ili Brancalionovu grešku, da bi ga u posljednje dvije runde uništio serijom direktnih udaraca.

Talijanski boksač, s kojim se Mirko sukobio već na predstavljanju uoči meča, nakon borbe bio je u puno gorem stanju od Drviša, a ispod desnog oka imao je ograman hematom, jagodična kost izgledala je kao da će svaki čas puknuti. Nakon zadnja dva udarca kojima je Stipe Brancaliona stjerao u kut, suci su umalo prekinuli borbu, jer je to bili posljednje što je Talijan mogao izdržati. No, to je ujedno bio kraj 12. runde, i Europa je dobila novog europskog prvaka po WBO kategoriji. 

Iako su Drviš i Brancalion više puta izmijenili otvorene udarce, suci nisu dvojili oko proglašenja pobjednika. Spiderman se jednoglasnom odlukom sudaca vratio na europski tron. Stipe je tijekom borbe imao gromoglasnu podršku hrvatskih navijača, kojima se netom nakon proglašenja, zahvalio, omotan hrvatskom zastavom.

"Brancalion je bio vrlo neugodan protivnik. Nekoliko me puta dobro zahvatio. Htio bi se zahvaliti svojoj publici, pogotovo ljudima koji su došli iz Hrvatske." - bio je presretan novi europski prvak.

Veliku pobjedu ostvario je i Stipin trener Michael Timm, čiji su savjeti bili od velike koristi našem boksaču. 

Podsjetimo, Drviš je talijanskom boksaču prošle godine titulu europskog prvaka morao prepustiti kada je boksao za izazivača titule svjetskog prvaka, a na europskom tronu bio je od veljače 2003. do svibnja 2004 godine.

Nakon velike pobjede u Muenchenu, Drviš bi već u sljedećoj borbi mogao boksati za WBC-ovu svjetsku titulu.

U 31 profesionalnih borbi, Stipe je dosada upisao 30 pobjeda, uz čak 13 nokauta.

D.R., N.B.

Pročitajte više