Stipe Miočić stiže u Hrvatsku!

Foto: Screenshot

STIPE MIOČIĆ stiže u Hrvatsku! Samo nekoliko dana nakon što je na društvenim mrežama izrazio veliku nostalgiju za zemljom svojih predaka, potvrđeno je da UFC-ov teškaški prvak stiže u Hrvatsku gdje će odraditi slavljeničku turneju nakon što je osvojio i obranio pojas prvaka.

Miočić je već bio u Hrvatskoj, ljetovao u okolici Zadra, odakle potječe njegova obitelj i sprijateljio se sa zvijezdom hrvatskih kvizova i svojim rođakom Mirkom Miočićem. S Cro Copom je odradio i dio priprema prije nego što je osvojio titulu. Sada prvi put stiže kao prvak u zemlju u kojoj ima najviše svojih navijača.

Stipe je jedna od najvećih MMA priča godine. Vatrogasac iz Clevelanda, koji od svog poziva ne želi odustati ni nakon osvajanja titule, U siječnju je porazio bivšeg prvaka Andreija Arlovskog u prvoj rundi, a onda nenadano dobio priliku boriti se za titulu s Fabriciom Werdumom nakon što je zbog ozljede otkazao prvi izazivač i bivši prvak Cain Velasquez. Stipe je pokazao hrabrost prihvativši borbu samo 11 prije eventa u veljači, ali dan kasnije i Werdum je otkazao nastup zbog ozljede. UFC je održao riječ i Miočiću dao Werduma u svibnju na spekakularnom UFC 198 u Brazilu gdje je hrvatsko-američki borac pred 40 000 brazilskih navijača šokirao svijet nokautom u prvoj rundi. U rujnu je prvi put branio pojas protiv nizozemske legende Alistaira Overeena kojeg je također nokautirao već u prvoj.

U UFC-u je od 2011. godine, otkada je skupio osam pobjeda i dva poraza, gubio je samo od Stefana Struvea i još jednog bivšeg prvaka Juniora dos Santosa. Na impresivnom popisu pobjeda su i one nad Markom Huntom, Fabiom Maldonadom, Gabrielom Gonzagom, Royom Nelsonom...

Pročitajte više