Stipe Pletikosa želi u Celtic!

STIPE PLETIKOSA trebao je potpisati ugovor sa Celticom 2005. godine, dogovor je propao, međutim budućnost možda donosi ostvarenje velikog sna našeg prvog vratara.

Nezamjenjivi vratar moskovskog Spartaka, Stipe Pletikosa, u Škotskoj se prisjetio neuspjelog transfera u Celtic. Zeleno-bijeli su se tada, umjesto za "hobotnicu", odlučili za Poljaka Artura Boruca. "Prije nego je Boruc došao u Celtic (2005.), dobio sam njihovu ponudu. U to vrijeme kada je dogovor propao bio sam razočaran, ali što se može? Život ide dalje. Ali ne kažem to samo tako, već zato što bih stvarno htio zaigrati za Celtic jednog dana", rekao je hrvatski vratar.

Zasada, realnost je Moskva. Hladne zime, dobra plaća te zacementiran status prvog vratara velikog ruskog kluba. "Vidjet ćemo što će biti u budućnosti. Potpisao sam novi četverogodišnji ugovor sa Spartakom iz Moskve i stvarno mi je dobro u klubu iako ne znam što se sve može dogoditi", kaže Stipe Pletikosa. 

No, vremena se mijenjaju. Ono što je danas ne znači da će biti i sutra. Sadašnji Celticov vratar Artur Boruc će na kraju sezone gotovo sigurno ići u Aston Villu,  čiji je trener Martin O'Neill njegov veliki štovatelj, a  trenirao ga je i u Celticu.

Hoće li Stipe zamijeniti hladnu Moskvu kišnim Glasgowom, ostaje za vidjeti...

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više