TRANSFERI

Što će biti s Juranovićem? Na putu do transfera života stoji mu 40 milijuna prepreka

Foto: Profimedia

ŠKOTSKI mediji danas su potvrdili ono što se odavno piše u španjolskim medijima - Atletico Madrid je jako zainteresiran za dovođenje hrvatskog reprezentativca Josipa Juranovića. Diego Simeone želi desnu stranu svoje obrane pojačati bivši nogometašem Hajduka, a danas bekom Celtica.

Juranović je u Celtic stigao prošlog ljeta za tri milijuna eura i ugovor sa slavnim škotskim klubom ima do 2026. godine. U škotskoj ligi je 26-godišnji desni bek zabio tri gola uz jednu asistenciju u 26 nastupa, a Simeone ga najviše želi, kako pišu Španjolci, zbog impresivne fizičke spreme.

Menadžer demantirao napise

Sky Sports je proteklih dana pisao da je Celtic odredio cijenu za njega te da je ona postavljena na najmanje 15 milijuna funti (17 milijuna eura). U razgovoru s njegovim agentom Husseinom Algaaodom doznali smo da ta priča nije istinita. Cijena za Juranovića nije fiksirana na 15 milijuna funti.

Klub ga zapravo ne želi prodati osim ako ne dođe uistinu velika ponuda. Dosad je nekoliko klubova iz liga Petice pokazalo interes za njegovo dovođenje, ali konkretnog dogovora nema, rekao nam je Algaaod.

Interes Atletica potvrdili su brojni mediji, a on je i logičan. Atletico na desnom boku ima Šimu Vrsaljka, hrvatskog reprezentativca koji će za nekoliko dana napustiti klub kao slobodan igrač po isteku ugovora, i 33-godišnjeg Daniela Wassa, koji je zapravo veznjak, ali krpa tu poziciju po potrebi.

Dvije su prepreke

Na putu prema ovom transferu stoje dvije prepreke. Prva je ranije spomenuta želja Celtica da ne proda Juranovića, a druga činjenica da Atletico prije nego što nastaviti s dovođenjem igrača mora podmiriti neke druge troškove.

"Možemo potpisati koga možemo. Mislim da moramo prodavati kako bismo dovodili, vidjet ćemo tek tko će otići iz kluba. Nedostaje nam 40 milijuna eura koje moramo pronaći prodajama. Svi znate kakva je ekonomska situacija. Doveli smo veznjaka, a sada tražimo i desnog bočnog", rekao je predsjednik Atletica Enrique Cerezo za As.

Pročitajte više