Što će biti s Rukavinom? Evo koliki postotak odštete ide Dinamu, a koliki igraču

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

LOS ANGELES Galaxy ozbiljno se zainteresirao za Gabriela Rukavinu, koji će, kako stvari stoje, ove zime otići iz Dinama. Jedan od najtalentiranijih Dinamovih mladih igrača nije dobio pravu priliku ni kod jednog od zadnja tri trenera (Čačić, Bišćan, Jakirović) i želi naći klub u kojem će igrati.

Postoji opcija da ide na posudbu, pričalo se možda i o Gorici, ali je onda iznenada stigla ponuda Galaxyja za otkup njegova ugovora. Kako doznajemo, Galaxy ipak nije ponudio tri milijuna eura, nego 2.5 milijuna dolara, s tim da čitav iznos ne bi išao Dinamu.

Rukavini 20 posto od transfera

Prema ugovoru koji ima s Dinamom, Rukavini bi pripalo 20 posto od transfera, a deset posto išlo bi posrednicima. U prijevodu, Dinamo bi od njegove prodaje zaradio 1.75 milijuna dolara, odnosno 1.6 milijuna eura.

Pojavila se priča da Dinamo od igrača traži da se odrekne svojih 20 posto, ali ni to ne bi klubu bilo dovoljno. Dinamo za Rukavinu želi dobiti ipak znatno više. Nije tajna da bi klubu dobro došla neka prodaja, ali s prodajom igrača, kojeg su pratili najjači europski klubovi, ipak neće žuriti.

Dinamo mu neće raditi probleme

Nova sezona MLS-a počinje sredinom veljače, a prijelazni rok u SAD-u još nije ni počeo. On počinje 31. siječnja i traje sve do 24. travnja, što je više nego dovoljno vremena za dogovor s Amerikancima o povoljnijem transferu.

Stav jednog dijela ljudi u klubu je da Rukavina nikada nije ni dobio pravu priliku u seniorskoj momčadi, ali su isto tako svjesni da ove sezone za to prostora neće biti. Dinamo neće Rukavini raditi probleme oko transfera, ali tek kad ispregovara zadovoljavajuću odštetu. 

Pročitajte više