Što će biti sa Stanišićem? "Napustio je Bayern zbog Tuchela, nije požalio"

Foto: EPA

JOSIP STANIŠIĆ (23) u ljeto 2023. napustio je Bayern i otišao na posudbu u Bayer. Hrvatski branič isprva nije imao veliku minutažu kod trenera Xabija Alonsa, ali je u siječnju zahvaljujući nekolicini ozlijeđenih igrača redovito nastupao u Bundesligi, i to na poziciji stopera iako je inače desni bočni. Trenutno je na 19 odigranih utakmica, u kojima je upisao tri asistencije.

Bayern ga je navodno želio vratiti s posudbe već u zimskom prijelaznom roku, ali to nije bilo moguće jer ugovor nije sadržavao takvu stavku. Prema pisanju Abendzeitunga, minhenski klub se i dalje drži tog plana, što znači da će Stanišić na ljeto 2024. ponovno biti u Bayernu.

Abendzeitung: Bayern prati Stanišića, vratit će ga na ljeto

Abendzeitung ističe da je Stanišić prošle sezone čuvajući Kyliana Mbappe u susretu Bayerna i PSG-a (2:0) u Ligi prvaka dokazao kako može igrati na vrhunskoj razini. "Stanišić je tada bio fantastičan i Bayern je prošao PSG. A u ljeto je branič posuđen Leverkusenu", podsjeća njemački medij.

Kao razlog iznenadnog Stanišićeva odlaska na posudbu navode da ga novi trener Thomas Tuchel nije cijenio kao njegov prethodnik Julian Nagelsmann. "Hrvat je svoju šansu vidio u Bayeru i nije požalio zbog svoje odluke", smatra Abendzeitung.

Prema njihovim informacijama, Bayern je primijetio u kakvoj je Stanišić formi pa bi ga na ljeto trebao vratiti u matični klub. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na deset milijuna eura.

S druge strane, Abendzeitung se pita kako će Stanišiću biti kada se vrati pod Tuchelovo vodstvo s obzirom na to da je Bayern nedavno doveo engleskog i francuskog braniča Erica Diera (30) odnosno Sachu Boeyja (23).

Bayern i Bayer se bore za titulu u Bundesligi

Bayer i Bayern, odnosno oba Stanišićeva kluba, vode borbu za titulu u Bundesligi. Sastav iz Leverkusena vodeći je s 52 boda i bez ijednog poraza, dok je Tuchelov sastav drugi s dva boda manje. Treći Stuttgart zaostaje već više od deset bodova za vrhom.

Pročitajte više