Što je jedan pogodak za Dimitra Berbatova?

NOGOMETAŠI Manchester Uniteda i Villareala ostvarili su pobjede u drugom kolu skupine E Lige prvaka. United je slavio na gostovanju kod Aalborga 3:0, dok je Villareal kod kuće savladao Celtic 1:0. Dimitar Berbatov zabio je prvi pogodak za United, ali jedan je bio malo pa se neprežaljeni miljenik navijača Spursa dva puta upisao na listu strijelaca.

Manchester je bio veliki favorit uoči gostovanja kod danskog Aalborag i tu je ulogu opravdao.

Mrežu danske momčadi načeo je Wayne Rooney u 22. minuti utakmice na asistenciju Ryana Giggsa. Povećanje vodstva Unitedu je donio Bugarin Dimitar Berbatov, svojim prvijencem u dresu “crvenih vragova”. Bugarski napadač, koji je ovog ljeta došao u United iz Tottenhama, iskoristio je pogrešku suparničke obrane, te je lijepim udarcem zabio u praznu mrežu protivničke momčadi.

Berbatov je u 79. minuti zabio i svoj drugi gol na utakmici, poluvolejem s ruba peterca na asistenciju Cristiana Ronalda. Ukupno je United imao čak 27 udaraca prema vratima Aalborga, čak 15 više od domaćina, te je imao posjed lopte čak 60 posto.

Vijest koja će zasigurno zabrinuti menadžera Uniteda Sir Alexa Fergusona je ozljeda Paula Scholesa, koji je napustio igru već u 15. minuti zbog bolova u koljenu.

Senna srušio Celtic

U drugoj utakmici skupine E, Villareal je pogotkom španjolskog reprezentativca Marcosa Senne pobijedio Celtic 1:0 na El Madrigalu. Senna je pogodak postigao iz slobodnog udarca s nekih dvadesetak metara u donji lijevi kut nemoćnog vratara Boruca.

Villareal je inače bio puno kvalitetnija momčad na utakmici čemu u prilog svjedoči broj udaraca (24:8 u korist Villareala).

Na vrhu ljestvice nalaze se Manchester United i Villareal, oba s četiri osvojena boda.

Liga prvaka, skupina E, 2. kolo:

Aalborg - Manchester United 0:2 (Rooney 22, Berbatov 55, 79)

Villareal - Celtic 1:0 (Senna 67)

Ljestvica:

1. Man. United 2 1 1 0 3-0 4

2. Villarreal 2 1 1 0 1-0 4

3. Celtic 2 0 1 1 0-1 1

4. Aalborg 2 0 1 1 0-3 1

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više