Što je Materazzi rekao Zidaneu?

PITANJE iz naslova je od 108. minute finala Svjetskog prvenstva na usnama svim ljubiteljima nogometa u svijetu. Zbog čega je Zinedine Zidane, možda i najbolji svjetski nogometaš u zadnjih 20-tak godina u svojoj posljednjoj utakmici u karijeri, glavom na tlo oborio talijanskog braniča Marca Materazzija?

Talijan je nešto kazao legendarnom Zizouu, a Francuz je napravio nekoliko koraka, okrenuo se prema Materazziju, te ga udarcem glavom o prsa oborio na teren. Glavni sudac Horacio Elizidno prvotno nije vidio incident, ali kad ga je četvrti sudac nakon pregleda snimke izvijestio što se dogodilo, pokazao je Zidaneu zasluženi crveni karton.

Svjetski mediji od tog trenutka nagađaju čime je to Materazzi, igrač poznat po prljavim trikovima i provociranju suparnika, do te mjere isprovocirao Zidanea.

Američki FoxSports javlja kako su Zidaneovi suigrači čuli kako se Materazzi obratio njihovom kapetanu rasističkom uvredom.

Ugledni britanski Independent navodi da je Materazzi optužio Zidanea za umiješanost u skandal sa zloupotrebom steroida.

Francuski izbornik Raymond Domenech stao je iza svog kapetana, kratko kazavši: "Žao nam je, i njemu je žao."

"Shvaćam Zidanea, ne mogu ga opravdati ali ga shvaćam. Nešto se moralo dogoditi, nije odlučio tek tako udariti Materazzija." - dodao je Domenech.

Podršku Zidaneu dao je i David Trezeguet, drugi tragičar finala, koji je kazao: "Zidane, za razliku od Materazzija, može otići iz Berlina visoko uzdignute glave. U životu ima i važnijih stvari od nogometa."

N.B.

Pročitajte više