Što se događa s travnjakom na Poljudu?

Foto: Miroslav Lelas/HINA

HAJDUK je odigrao prošlog vikenda prvu ovosezonsku utakmicu pred domaćim navijačima. Pobijedio je Rijeku na Poljudu 1:0. Momčad Ivana Leke igrala je dominantno, puno bolje od suparnika. No, travnjak na Poljudu nije bio dobar koliko i igra domaće momčadi.

Na pojedinim mjestima teren je izgledao jako loše, trava je požutjela najviše u liniji šesnaesterca podno sjeverne tribine te na mjestima oko centra igrališta. Neobično je to jer se na poljudskom stadionu ovog ljeta nije igralo ni događalo skoro pa ništa.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Festival Ultra Europe se ne održava na Poljudu od 2019. godine. Nakon njega je znalo biti značajnih oštećenja na Hajdukovom travnjaku, nije to lijepo izgledalo u početnim utakmicama sezone. Što se događalo sa splitskim travnjakom, objasnio je glavni i odgovorni za održavanje Roko Ćosić.

Vrućine, vlaga i gljivice

"Travnjak ima problema s gorenjem na određenim pozicijama. Travnjak je izložen suncu i vrlo visokoj temperaturi. Trenutno je malo požutjela trava na nekim mjestima zbog manjka dušičnog gnojiva, koje smo smanjili ovih dana jer pogoduje gljivicama. Isto tako, imamo uvjete visokih temperatura i velike vlažnosti terena", govorio je Ćosić za Hajduk TV prije otprilike dva tjedna.

Kako je i najavljeno, problematične pozicije na travnjaku su izgorjele, tako da je zapravo planirano da travnjak ovako izgleda u ovom dijelu sezone. Problem je u visokim noćnim temperaturama te velikoj suši. 

Dok ne prestanu ljetne vrućine, teško da će travnjak na Poljudu biti vraćen u optimalno stanje. Hajduk ne igra sljedeći vikend, odgođena je utakmica u Osijeku, ali nakon toga slijede dvije utakmice na Poljudu zaredom - jedna europska te prvenstvena protiv Slavena.

Pročitajte više