KORONAVIRUS U SPORTU

Što se događa u Ćorlukinom klubu?

Foto: EPA

JEDNA od glavnih tema u ruskoj sportskoj javnosti je privremeno rezanje plaća nogometašima za 40% u travnju i svibnju. 

Pandemija koronavirusa zaustavila je sport pa se donose preventivne mjere za financijski spas - kod ruskih velikana Zenit, CSKA i Spartak su pristali na ovu mjeru, međutim, informacije iz Rusije govorile su kako Lokomotiv Moskva nije na tom tragu.

Posljednjih dana ruski Sport Express pisao je o nesuglasicama između igrača, među kojima je i legendarni hrvatski branič Vedran Ćorluka, i uprave moskovskog kluba.

Ćorluka: Izgleda da putujem iz Rapca u Moskvu

Ćorluka je, nakon što je pročitao vijest u kojoj njegov trener Juri Sjomin brani stav svlačionice koja nije odmah htjela pristati na rezanje plaća, demantirao da je bio na sastanku na kojem se o tome odlučivalo.

"Izgleda da putujem iz Rapca u Moskvu na sastanke", našalio se Vedran na Instagramu.

Da su igrači loše reagirali na prijedlog o kresanju plaća, stoji u intervju bivšeg klupskog predsjednika Nikolaja Naumova koji je u srijedu objasnio kako igrači Lokomotiva nisu pohlepni te da to nema veze s novcem.

"Stvar je principa", objasnio je Naumov.

Trener u jučerašnjoj kolumni branio igrače, danas tvrdi: "Moji igrači nikad nisu odbili rezanje plaće"

Dan nakon intervjua Naumova u kolumni za Sport Express oglasio se i trener Sjomin koji je stao iza svojih igrača koji su se u startu protivili ovoj mjeri.

"Igrači su omogućili klubu ozbiljan novac plasmanima u skupine Lige prvaka dvije sezone zaredom. Iz nekog razloga na to se ne obraća pažnja. Zato, nemojte ih kriviti da su pohlepni i nezahvalni jer navodno ne razmišljaju o klubu koji ih hrani."

Međutim, u petak, tik prije podneva, Sjomin se oglasio na Instagramu. Sada tvrdi da su igrači spremni na rezanje plaća i da klub i igrači trenutačno pregovaraju (za pretpostaviti je da se to odvija online pa nitko nigdje ne mora putovati) nakon što im početak rasprave nije upalio.

"Moji igrači nikad nisu odbili rezanje plaća i sigurno će pomoći."

 

Pročitajte više