ŠTO SE DOGODILO PJACI? U Schalkeu zaboravljen na klupi

Foto: Getty Images / Guliver Image

MARKO PJACA tijekom siječnja preselio se u Schalke na posudbu iz Juventusa do kraja sezone. Nijemci su jako željeli hrvatskog dragulja, a njemu je trebalo utakmica u nogama nakon teške ozlijede, kako bi se što bolje pripremio za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. No planovi se za sada nisu realizirali, naprotiv.

U osam utakmica za klub s Veltins Arene čak je tri presjedio na klupi, a odigrao je do sada ukupno 263 minute. Debitirao je protiv Leipziga, zabio protiv Hannovera, a propustio utakmice sa Stuttgartom, Bayernom i Bayer Leverkusenom u posljednjem kolu. 

S druge strane, Juventus igra na tri fronta. Bori se s Napolijem za Scudetto (meč manje i četiri boda manje), čeka ga uzvrat polufinala Kupa Italije (svladao Atalantu s 1:0 u gostima), kao i uzvrat osmine finala Lige prvaka protiv Tottenhama, s kojim je remizirao u Torinu 2:2. 

Težak raspored talijanskog prvaka krenuo je i s prvim žrtvama pa su se tako ozlijedili Gonzalo Higuain, Federico Bernardeschi i Juan Cuadrado, a donedavno su na popisu bili i Paulo Dybala te Mario Mandžukić. Jasno, Massimilianu Allegriju bi u ovom dijelu sezone dobro došao igrač poput Pjace, a Hrvat bi tako dobio dugo čekanu priliku na Apeninima.

"Lako je sada reći da nismo trebali pustiti Pjacu u Schalke. Takva je situacija bila u siječnju i to je to", poručio je Allegri, koji je i sam svjestan koliko bi mu Hrvat značio u odlučujućem dijelu sezone. 

Pročitajte više