MMA

Što stoji iza McGregorova odlaska, viski ili pritisak na UFC?

Foto: Guliver Image/Getty Images

CONOR McGregor danas je na svojem Twitteru objavio kraj MMA karijere, a nije trebalo dugo da zaintrigirana javnost počne tražiti uzroke takvog iznenadnog završetka. Neki smatraju da se radi o još jednom PR potezu koji za cilj ima slavodobitni povratak, drugi vjeruju kako je sasvim dovoljno zaradio u kavezu i da će se sad posvetiti biznisu sa svojim viskijem, dok treći vide i neke druge razloge, kao što je pritisak na najveću MMA organizaciju na svijetu.

McGregor i UFC se već neko vrijeme ne mogu dogovoriti oko idućeg Conorova protivnika. Pregovaralo se o Donaldu Cerroneu najprije za travanj, a onda se šuškalo da bismo Irca mogli ipak vidjeti u srpnju. U nedavnom intervjuu u emisiji “The Tonight Show with Jimmy Fallon” McGregor je potvrdio da se više ne mora boriti iz financijskih razloga jer je zaradio dovoljno novca od toga, a njegov biznis s viskijem “Proper 12” ide jako dobro.

“U realnosti, ja mogu birati s kim ću se boriti. Dovoljno sam učinio, borio sam se dovoljno, nikada nisam odustajao od mečeva. Prolazio sam kroz razne lude ozljede, neki ljudi bi odavno odustali da im se dogodilo sve što sam ja proživio. Ali ostao sam na nogama, odradio sam posao za kompaniju. Kao što sam već rekao, viski je sada moja beba. Tako da se ne moram boriti ako neću. Već sam osiguran za čitav život, moja obitelj je osigurana za čitav život. Mi smo dobro. Ali želim se boriti, vidjet ćemo što će se dogoditi. Pratite i saznat ćete…”, izjavio je tada McGregor.

Nakon što je Anthony Pettis prošlog vikenda nokautirao Stephena Thompsona spektakularnim udarcem rukom, McGregor mu je čestitao, a javnost je odmah zaključila da si Irac dogovara potencijalnog protivnika za idući meč. Očito je kako su pregovori s UFC-om zapeli, a ovo je način McGregorova pritiska. 

Za sada nema službenog komentara od UFC-a, ali ni od McGregorova menadžmenta.

Predsjednik UFC-a Dana White kaže da razlog odlaska nije neuspjeh u pregovorima:

"Nismo imali loše pregovore otkako je Conor stigao u UFC. Moja je politika da ako netko kaže da bi se trebao umiroviti, to je onda vjerojatno i najbolja odluka. Nisam nikad uzrujan kad netko odlazi u mirovinu. Ako se tako osjećaju, to je najbolja odluka."

White kaže da bi on na Conorovu mjestu jednako postupio: 

"Ima novca i može se umiroviti, a njegov biznis s viskijem ubija. Ima savršenog smisla. Da sam ja na njegovu mjestu, i ja bih se umirovio. Umirovio se od borbe, ne od bilo kakvog posla. Mora raditi na svom viskiju, a siguran sam kako će doći i do nekih novih projekata koji će ga zaokupiti. Bilo ga je jako zabavno gledati, napravio je nevjerojatne stvari u ovom sportu. Sretan sam zbog njega i veselim se gledati njegove uspjehe i izvan kaveza."

White ne zvuči kao da namjerava nagovarati Conora da se predomisli, ali tko zna, možda se s vremenom i McGregor opet zaželi borbi i sam se odluči vratiti.

Pročitajte više