Stoičkov pripremio iznenađenja: Bugari kreću s 4 napadača?

BUGARSKI izbornik Hristo Stoičkov na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu najavio je kako sprema "iznenađenja" za utakmicu s Hrvatskom, a neslužbeno doznajemo kako se njegove riječi odnose na mogućnost da  Bugarska utakmicu započene s čak četiri napadača

Na konferenciju za novinare bugarske reprezentacije održanoj u petak u zagrebačkom hotelu Esplanade došli su napadači Berbatov i Mančev, a nakon njih je s novinarima popričao i bugarski izbornik Hristo Stoičkov.

Najveća zvijezda bugarske reprezentacije Dmitar Berbatov svjestan je težine zadatka kojeg je pred njega i suigrače postavio Hristo Stoičkov, ali u isto vrijeme drži da Bugari mogu doći do tri boda u Maksimiru.

"Ne mislimo podcjenjivati Hrvatsku, ali mi smo ovdje došli pobijediti. Za nas je najvažnija maksimalna mobilizacija do samog kraja utakmice, predstoji nam teška bitka na sredini terena. Igrat ćemo ofenzivno kao i obično." – izjavio je Berbatov, da bi odmah zatim dodao kako su svjesni da će protiv tako kvalitetne reprezentacije kao što je Hrvatska doći do željena tri boda.

Na novinarsko pitanje o ozljedama bitnih igrača u obje reprezentacija, Berbatov je odgovorio: "Zna se kakvi su problemi u našoj momčadi, nema Marijana Hristova. Međutim, našli smo adekvatne zamjene za naše ozlijeđene igrače. Sigurno ćemo na početku utakmice sigurni biti pod većim pritiskom zbog atmosfere i pritiska domaćina, ali nadamo se da ćemo svih 90 minuta oponirati i da ćemo na kraju izaći kao pobjednici."

Za Hrvatsku u subotu neće igrati Igor Tudor, najjača karika naše obrane. No, Berbatov je na pitanje o Tudoru odgovorio kako to u hrvatskoj obrani igraju i drugi sjajni igrači, te da ne misli da će Tudorov izostanak bitno utjecati na utakmicu.

Za kraj je najbolji strijelac Bugara dodao kako zna da će Hrvatska pokušati zabiti gol na samom početku, te kako su svjesno da to moraju spriječiti žele li izaći iz susreta kao pobjednici.

Nakon Mančeva i Berbatova na press konferenciju je došao i bugarski izbornik Hristo Stoičkov, koji u Bugarskoj uživa status nogometnog boga i idola mnogih.

Stoičkov je za početak izjavio kako je vrlo zadovoljan koncentracijom svojih igrača, te da je siguran da će u subotu igrati vrlo dobro.

"U mojim mislima ne postoji poraz, kao ni situacija da ćemo se morati boriti za drugo mjesto u skupini 8. Mi smo ovdje došli po pobjedu, cilj je postavljen a to je prvo mjesto u skupini." – samouvjereno je kazao Stoičkov, koji je svojim igračima zabranio čitanje novina, gledanje televizije i korištenje mobitela, kako bi njihova koncentracija bila na maksimumu.

Početni sastav Stoičkov skriva kao zmija noge: "Ne opterećujem se onim što pišu novine o našem sastavu. Normalna je stvar da skrivam informacije vezane za početni sastav."

Na novinarsko pitanje zna li da Hrvatska nikad nije izgubila kvalifikaciju utakmicu u Maksimiru, Stoičkov je kroz smijeh odgovorio: "Pa nije valjda da se sve temelji na povijesnim činjenicama."

U španjolskom Mundu Deportivu pojavila se informacija kako bi Stoičkov za utakmicu protiv Hrvatske uz Petrova, Berbatova i Božinova mogao ubaciti i četvrtog napadača – Vladimira Mančeva.

Stoičkov se ogradio od takvih informacija, te ponovio kako nema namjeru otkriti sastav do samog početka utakmice.

Bugarski je izbornik najavio i nekoliko iznenađenja za Hrvatsku: "Imamo nešto čime ćemo iznenaditi Hrvatsku, već sam pripremio neke kombinacije. Sve sam dogovorio sa svojim pomoćnicima i igračima, ali to nema smisla iznositi u javnost."

Među okupljenim novinarima mogla se čuti informacija da se Stoičkovo "iznenađenje" odnosi upravo na uvođenje četvrtog napadača – no takvo što je nemoguće službeno potvrditi.

Kako doznajemo od glasnogovornika HNS-a, u petak ujutro je u prodaju pušteno zadnjih 2200 karata u prodaju. U HNS-u očekuju da će sve karte biti rasprodane u petak, tako da u subotu možemo očekivati prepune maksimirske tribine (oko 36000 ljudi), s izuzetkom južne tribine gdje će biti smješteni bugarski navijači.

N.B.

Pročitajte više