Stolni tenis: Kinezi prekinuli ljubavne romanse svojih igrača

ČELNICI kineskog stolnogtenisa odlučili su prekinuti ljubavne romanse u svojoj reprezentaciji isključivši iz najbolje vrste četvero igrača, piše dnevnik Sports Daily.

Među četvero isključenih stolnotenisača je Bai Yang, djevojka prvog igrača svijeta Ma Lina, te Fan Ying, djevojka četvrtog na svijetu Wang Haoa, dok je mješoviti par,Li Nan, deveta igračica svijeta, i njezin dečko Hou Yingchao također odstranjen.

"Dali smo im priliku da dobro razmisle o svojoj karijeri, što će povoljno utjecati na njih i samu reprezentaciju", izjavio je glavni trener Kineza Cai Zhenhua, čija je ideja da se prekinu romanse slanjem ljubavnika u provinciju, daleko od A vrste. Cai vjeruje da će se time poboljšati učinci treniga, a time i rezultati kineskih stolnotenisača.

Kako se bliže Olimpijske igre u Ateni, Kinezi ipak nisu imali snage eliminirati Ma Lina i Wang Haoa, već samo njihove ljepše polovice.

Dosad je najveći skandal u kineskom stolnom tenisu bila ljubavna romansa osvajačice brončanog odličja sa OI u Seoulu 1988 Jiao Zhimin, koja se upustila u, za Kineze "politički nepodobnu", vezu sa južnokorejskim igračem Ahn Jae-hyungom. Veza je ipak završila sretno jer se par nakon nekoliko godina vjenčao.

Pročitajte više